Unanimitat al ple municipal contra l’homofòbia i la transfòbia

El ple de l’Ajuntament aprova per unanimitat una moció presentada per Iniciativa per Molins de Rei contra l’homofòbia i la transfòbia. La moció demana emprendre accions per fer front i prevenir els casos de bullying per motius d’orientació sexual.

L’aprovació de la moció comporta mantenir i millorar el compromís de l’Ajuntament en la lluita per la igualtat de drets i la no discriminació per raons d’orientació sexual. A partir d’aquesta moció s’integra el Dia mundial contra l’homofòbia i transfòbia (17 de maig) i el Dia de l’Alliberament LGTB (28 de juny) dins de les accions culturals i educatives del municipi. A més, cada 28 de juny es farà onejar la bandera de l’arc de Sant Martí a la façana de la Casa de la Vila com a símbol de la lluita compartida pels drets civils.

Però més enllà dels símbols, la moció insta a l’Ajuntament a emprendre la coordinació necessària entre els serveis d’infància i adolescència de l’Ajuntament i els centres educatius del municipi per tal de fer front i prevenir possibles casos de bullying LGTBfòbic. Durant la lectura de la moció en el ple municipal del mes de maig, el regidor ecosocialista Sergi Conde va remarcar que “encara avui queda molt per avançar en l’entorn educatiu” i va alertar que, en aquest context, “les retallades en educació pública i els canvis en l’assignatura d’Educació per la Ciutadania amenacen i redueixen les ja fins ara dèbils accions de prevenció del bullying”.

A la moció presentada per Iniciativa per Molins de Rei li van donar suport tots els partits amb representació a la corporació municipal: PSC, Esquerres per Molins de Rei, CUP, CiU i PP. Tot i això, el regidor del PP, Emilio Ramos, va considerar “excessiu treure la bandera homosexual un dia” i va assegurar que la moció era “catastrofista i amb molt dramatisme”. Per explicar-ho, Ramos va justificar: “A mi em passa com els mussols, em fixo molt en tot, i no veig pel carrer que quan passa un gai la gent el miri de mala manera”.

Recomanacions personalitzades