Sant Vicenç, Pallejà i Molins de Rei sumen forces per pressionar a Rotocayfo

Els alcaldes de Sant Vicenç dels Horts, Pallejà i Molins de Rei s’han compromès a mantenir la “pressió sobre l’empresa” Rotocayfo -antiga Printer- per esclarir el futur de la fàbrica. Els ajuntaments s’ofereixen a fer de mediadors per resoldre el conflicte laboral.

Els treballadors es van manifestar des de la fàbrica fins a les portes de l’Ajuntament vicentí // Aj. Sant Vicenç dels Horts

Els alcaldes de Molins de Rei, Xavi Paz; Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras;  i Pallejà, Ismael Álvarez, es van reunir la setmana passada amb els representants dels treballadors de Rotocayfo a l’ajuntament vicentí. Més de 100 persones ja han perdut la seva feina i temen que la planta acabi tancant. En aquest cas, la trobada va servir per informar a la plantilla sobre els contactes mantinguts amb l’empresa ubicada a Sant Vicenç però que dona feina a nombrosos veïns de Pallejà i Molins de Rei.

Els alcaldes van explicar que s’havien ofert a fer de mediadors davant l’empresa per ajudar a assolir un acord amb els treballadors sobre el futur de la planta. Davant aquesta proposta, el grup Impresia -propietari de l’antiga Printer- els ha demanat “temps”. Els batlles s’han mostrat disposats a mantenir “la pressió sobre l’empresa per aconseguir una reunió amb els representants dels treballadors”, a més d’establir una comunicació directa entre els tres consistoris i el comitè d’empresa. Els representants dels treballadors veuen amb bons ulls el suport dels ajuntaments ja que són conscients de que “com més canals d’ajuda, més fàcil serà arribar a una solució”. La trobada també va comptar amb la participació de representants sindicals de CCOO, UGT i USOC del BaixLlobregat.

Alcaldes, regidors, sindicats i treballadors de Rotocayfo es van reunir el passat dilluns a Sant Vicenç // Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

Malgrat el limitat marge de maniobra dels ajuntaments en assumptes laborals, l’alcalde de Sant Vicenç va recordar l’èxit aconseguit pel seu consistori en la mediació amb l’empresa Fercable. Va ser una de les primeres en acollir-se a la nova reforma laboral i després de moltes negociacions es va arribar a un acord amb el suport de la plantilla.

L’ajuntament de Molins de Rei, per la seva banda, en el passat ple municipal del mes de maig va aprovar un text de suport als treballadors de Rotocayfo, que van ser presents a la sala de plens i van explicar la seva situació davant els regidors.

Suspensió de les vagues

A la mateixa reunió, el comitè d’empresa va anunciar la suspensió de les vagues rotatòries previstes per aquesta setmana als quatre centres de treball que formaven l’antiga Printer (Rotocayfo, Cayfosa, Cayfo i Directo Plancha) “com a mostra de bona voluntat” durant les negociacions amb l’empresa. Mantenen, però, les jornades de vaga de la tercera i quarta setmana de juliol. En cas de no assolir cap acord, és previst que el conflicte passi al Tribunal Laboral de Conciliació, Mediació i Arbitratge de Catalunya.

 • Teresa

  Pura fantasia…. sólo para la foto. ¿ Cuantas horas de trabajo , kilometrajes y dietas se han perdido solo para la foto ? Por favor, No nos engañen más. Los ayuntamientos no tienen poder jurídico ni nada, para obligar a que una empresa cierre o deje de cerrar si no les salen las cuentas.

  • abdel

   Estoy en total acuerdo contigo Teresa

 • Jordi Benet

  Em sembla lamentable que els ajuntaments es posicionin.
  Els autònoms, empresaris també patim i molt la crisi, alguns no cobrem,
  altres hem de tancar, altres endeutats, a sobre pujades d'IVA, IRPF i altres impostos.
  i sembla que nosaltres no tenim famílies, i no ho passem malament.
  Només s'ajuda als bancs i grans empresaris desde l'estat
  i els ajuntaments es posicionen en contra de les empreses petites i mitjanes.
  Aquest gamarús de Convergència i l'altre carallot del Paz, es pensen que amb aquesta foto,
  serán mes "guais" amb els treballadors.
  A veure si espavileu amb mesures per generar riquesa, inversions i treball. I deixeu de fer el papanates.

 • Pingback: Sílvia Guillén: Pels drets socials, en lluita per un nou país | Viu Molins de Rei()