L’Ajuntament suspèn les llicències d’obres per a centres de culte davant la demanda d’una mesquita

El govern municipal prohibeix la creació de centres de culte a Molins de Rei davant la demanda de crear una mesquita. La mesura es fa “per guanyar temps i fer les coses bé” segons la regidora Mònica Santamans mentre que la comunitat islàmica no descarta emprendre accions legals. 

El passatge Raseta de la Creu és on s’ubicaria el centre de culte de la comunitat islàmica // Jose Polo

L’Ajuntament de Molins de Rei ha decidit suspendre les llicències d’obra per a centres de culte davant la demanda de la comunitat islàmica molinenca de crear una mesquita i poder exercir la seva llibertat religiosa, un dret recollit per la Constitució. Segons ha explicat a Viu Molins de Rei la regidora d’Urbanisme, Mònica Santamans, aquesta mesura té com objectiu “aconseguir temps per regular un aspecte que no es revisa des del pla general metropolità de 1976”.

Santamans ha remarcat: “No volem limitar el dret de llibertat religiosa a ningú, volem que les coses es facin bé”. La suspensió de les noves llicències anunciada per l’Ajuntament és indefinida. Per la seva banda, el president de la Comunicat Islàmica de Molins de Rei, Abdel Bolkaddid, considera, en declaracions a aquest diari, que la decisió té com objectiu “evitar la creació d’una mesquita que portem reclamant fa mesos”.

Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, aquest nou centre de culte estaria situat al passatge de la Raseta de la Creu, situat al costat de la Plaça de la Creu. “Nosaltres sabem que tenim mala imatge i per això hem buscat un lloc on no molestem a ningú” diu Bolkaddid. Però aquest lloc no és del gust del consistori que remarca que “la situació s’ha d’estudiar amb calma”. Des del consistori s’apunta que “la creació d’una mesquita a Molins de Rei s’acabarà produint tard o d’hora i pot generar conflictes de convivència, mobilitat i seguretat”.

Falta de comunicació

El passatge Raseta de la Creu es troba a la plaça de la Creu // Jose Polo

La decisió es va prendre en una sessió extraordinària de la Junta de Govern Local el passat 10 de juliol, suspenent així l’atorgament de llicències d’obres i activitats de centres de culte i nous locals vinculats a l’ús religiós. Dimecres al matí es va fer pública a través d’un comunicat de premsa, abans d’informar a les comunitats religioses locals. Bolkaddid es queixa: “Ningú ens ha dit res a nosaltres previament” i es mostra “sorprès”.

Segons el portaveu de la comunitat islàmica, porten demanant sense èxit una reunió amb l’Ajuntament des d’abans de Setmana Santa. Santamans assegura que ha tingut “des de fa temps hi ha hagut contactes telefònics” amb membres de la comunitat islàmica i que ha comunicat “personalment mitjançant una trucada telefònica” aquesta decisió a un un altre membre islàmic que ara es troba de vacances al Marroc.

Accions legals contra l’Ajuntament

Bolkaddid assegura: “Volem una mesquita i la tindrem”. A més, remarca que el tema ja està “en mans dels advocats” sense descartar emprendre accions legals contra l’Ajuntament de Molins de Rei. La suspensió d’obres no és pot demorar més de dos anys donant el primer com a marge per trobar un projecte inicial vàlid i és una figura legal que ja es va utilitzar amb aspectes a regular com les antenes de telefonia mòbil. D’aquesta manera, en dos anys com a molt tard, la comunitat islàmica de Molins de Rei podrà començar les obres del seu centre de culte.

En declaracions a Viu Molins de Rei, el mossèn de la vila, Xavier Aimerich, considera la implantació d’una mesquita a la vila com a positiva ja que, d’aquesta manera, “hi hauria un interlocutor clar amb la comunitat islàmica”. “Els seguidors de l’Islam necessiten tenir un centre de culte per donar sortida a tota la seva religiositat” afegeix Aymerich.

Recomanacions personalitzades

  16 comments for “L’Ajuntament suspèn les llicències d’obres per a centres de culte davant la demanda d’una mesquita

 1. Teresa
  14/07/2012 at 13:04

  El callejon de Psje. Raseta de la creu es el menos apropiado para una mezquita, es un callejón ruinoso, lleno de humedades y sin salida de emergencia , no hay espacio de parking y no se debería dar la licencia de pública concurrencia, No nos liemos más que la pata de un romano, Tomemos decisiones y amorticemos los sueldos políticos que nos cuestan, Tampoco dejemos la patata caliente para los de ERC que ganen las próximas elecciones municipales, Lo que tenga que venir, vendrá. Yo soy atea , pero, recomiendo para esta actividad, igual que para las discotecas, aprovechando las buenas ocasiones que nos da la crisis, las espaciosas naves en venta o alquiler del poliígono El Pla, especialmente la de una recien distribuidora eléctrica en quiebra, que sería ideal para esta actividad.

  • Teresa
   19/07/2012 at 11:57

   Y lo peor, es lo que declaraba en la radio muncipal el pasado jueves dia 19, Abdel Bolkaddid, de que de de todo eso, se han enterado por la prensa, y de que desde marzo 2012 que tienen lanzada una instáncia con un recurso a Territori (CIU), el expediente vaya de un lado a otro, con una excusa tras otra, y no se les hayan dado respuesta todavia. Eso se les va de las manos…..

 2. carles
  15/07/2012 at 20:09

  jo crec que és un clar signe d'una de les facetes del racisme i xenofòbia que presenten sectors com CiU, partit clarament democristià, i que actua a molins igual que està fent a tot el principat, modificant lleis per apedaçar conflictes en comptes de parlar directament amb la comunitat i donar-los tot el suport per poder exercir les seves creences, igual que la comunitat cristiana té l'església, i mira que és lletja i grossa

 3. carlesjpi
  16/07/2012 at 11:50

  És una decisió sectària, i sense cap justificació. L'Ajuntament no té cap atribució per sancionar el culte privat dels ciutadans i les ciutadanes, catòlics o no. És un abús administratiu, i no servirà de res.

 4. El dret
  16/07/2012 at 12:21

  En Tot l'ambit a Catalunya tenen mezquitas com n'hi ha a Barcelona,Clot,L'Hospitalet, Sant Feliu, Sant Viçent, Sant Andres, Martorell, Terrasa….etc) i la meva pregunta perque els altres Municipis tenen mezquitas i en canvi en MOLINS DE REI no n'hi ha cap mezquita. Han de tendre el mateix dret que a qualsavol Municipi

 5. La Realitat
  16/07/2012 at 12:24

  SURA DE L'ADORACIÓ PURA
  Revelada en Meca

  En el nom de Déu el Benèfic, el Misericordiós

  1) Digues: Ell és Allah, Un
  2) Allah el Senyor Absolut.
  3) No ha engendrat ni ha estat engendrat.
  4) I no hi ha ningú que s'hi assembli.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *