El femení d’handbol torna a renunciar a la divisió de plata

El CE Molins de Rei no jugarà la temporada vinent a Divisió d’Honor Plata. Els problemes econòmics deixen a les entrenades per Isa Rabassa sense el seu somni per segon any consecutiu. Els esforços del club i  l’Ajuntament no són suficients per solucionar la situació. 

Les jugadores havien demostrat a la pista merèixer l’ascens un any més // Arxiu – Lucas Amillano

Tot i guanyar-s’ho amb escreix a la pista, el sènior femení d’handbol del Club Esportiu Molins de Rei no jugarà la temporada vinent a Divisió d’Honor Plata, segona màxima categoria a nivell estatal. Les molinenques no han pogut aconseguir els 60.000 euros necessaris per afrontar amb garanties una temporada plena de desplaçaments per tota Espanya. És, exactament, la mateixa situació que es va produir ara fa un any quan l’equip ja va renunciar a la nova categoria.

Els esforços del club i l’Ajuntament de Molins de Rei no han estat suficients davant la poca implicació del teixit econòmic de la vila i la política de retallades de la Generalitat de Catalunya, que ha decidit reduir les subvencions deixant tocat de mort l’esport femení del país. Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, va prometre ajuda al CE Molins de Rei la temporada passada. Un any després les paraules de Tibau no es fan realitat ja que el Castelldefels ha pujat a la màxima categoria espanyola i s’ha decidit donar-li gairebé totes les ajudes destinades a l’handbol femení. Segons el president del CE Molins de Rei, Paco Vidal, aquesta decisió de la Generalitat de Catalunya és “una canallada” . “El senyor Tibau m’ha mentit” ha dit Vidal en declaracions a Viu Molins de Rei. Segons ha pogut saber aquesta redacció, l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, va reunir-se amb el propi Tibau però no va aconseguir el suport necessari per l’equip de la vila.

Crònica d’una mort anunciada 

La capitana del sènior femení d’handbol, Inés Solana, reconeix que després de veure com anaven les coses durant les últimes setmanes era “una notícia esperada per les jugadores”. Tot i ser previsible, Solana reconeix que les integrants de l’equip estan “animicament molt tocades”.

En declaracions a Viu Molins de Rei, Xavi Paz ha dit que “l’Ajuntament ha intentat fer d’interlocutor amb el teixit econòmic de la vila intentant que les empreses molinenques donessin suport a l’equip” però no es van aconseguir les ajudes necessàries. Per Paco Vidal, les empreses de Molins de Rei “sempre donen ajuda als mateixos”.

“Nosaltres vam oferir fins a 15.000€ però no podíem posar-ne més” diu l’alcalde i regidor d’Esports. Vidal, per la seva banda, valora l’esforç de l’Ajuntament amb un cert to crític: “És cert que l’Ajuntament ens ha intentat ajudar però crec que podien haver fet alguna cosa més”.  Sigui com sigui, l’esforç de les jugadores es torna a veure frustrat un any més.

Recomanacions personalitzades