L’Ajuntament fa una audiència pública del pla local d’habitatge abans de l’aprovació

El govern comença un altre procés de participació ciutadana amb el pla local d’habitatge. S’ha realitzat una audiència pública participativa abans de l’aprovació d’aquest i no com va passar amb els pressupostos municipals, quan es va fer després. Només una trentena de persones han participat aquesta vegada. 

Casals, Paz i Cantudo, acompanyats de representants del govern i l’oposició, han estat presents durant l’acte // Jose Polo

La sociovergència molinenca torna a començar un procés de participació ciutadana a partir de l’audiència pública sobre el pla local d’habitatge. Aquesta vegada, i contràriament al que va passar amb l’audiència pública sobre els pressupostos municipals del passat mes de febrer, l’Ajuntament demana l’opinió a la ciutadania abans d’aprovar la mesura, obrint així la porta a que les aportacions ciutadanes puguin ser tingudes en compte.

El pla local d’habitatge presentat per la regidora, Anna Cantudo (PSC), té l’objectiu de “fer efectiu l’accés a un habitatge digne” a partir de mesures com “l’impuls i la promoció de la rehabilitació d’edificis” o programes “de cessió d’habitatges desocupats”. El pla realitza d’una diagnosi detallada de la realitat i necessitats de la vila i estableix les línies mestres de les actuacions en matèria d’habitatge per al període 2012-2017, com ja va es va explicar en la roda de premsa de la seva presentació. El nou pla d’habitatge ha estat realitzat per l’Ajuntament de Molins de Rei després d’un treball conjunt amb la Diputació de Barcelona i ara busca aportacions ciutadanes per fer-lo més efectiu.

El procés participatiu comença amb la ciutadania poc implicada

L’Ajuntament no ha aconseguit, de moment, que la gent s’engresqui a participar amb idees i aportacions sobre l’habitatge molinenc. Menys d’una trentena de persones, la majoria d’una mitjana d’edat elevada, han assistit a la Sala Gòtica i només s’han realitzat set aportacions o preguntes. A més,  algunes d’elles han estat de gent vinculada al PSC Molins de Rei, com el president de l’agrupació local, Joan Barrios, o de persones molt implicades amb un interès concret, com el president de l’Associació de Veïns de la Rierada, Pedro Royo. L’alcalde, Xavi Paz, ha aclarit durant l’audiència que el pla “no és un document tancat i que l’Ajuntament seguirà buscant més aportacions” durant aquests mesos.

Recomanacions personalitzades