L’Ajuntament fa una audiència pública del pla local d’habitatge abans de l’aprovació

El govern comença un altre procés de participació ciutadana amb el pla local d’habitatge. S’ha realitzat una audiència pública participativa abans de l’aprovació d’aquest i no com va passar amb els pressupostos municipals, quan es va fer després. Només una trentena de persones han participat aquesta vegada. 

Casals, Paz i Cantudo, acompanyats de representants del govern i l’oposició, han estat presents durant l’acte // Jose Polo

La sociovergència molinenca torna a començar un procés de participació ciutadana a partir de l’audiència pública sobre el pla local d’habitatge. Aquesta vegada, i contràriament al que va passar amb l’audiència pública sobre els pressupostos municipals del passat mes de febrer, l’Ajuntament demana l’opinió a la ciutadania abans d’aprovar la mesura, obrint així la porta a que les aportacions ciutadanes puguin ser tingudes en compte.

El pla local d’habitatge presentat per la regidora, Anna Cantudo (PSC), té l’objectiu de “fer efectiu l’accés a un habitatge digne” a partir de mesures com “l’impuls i la promoció de la rehabilitació d’edificis” o programes “de cessió d’habitatges desocupats”. El pla realitza d’una diagnosi detallada de la realitat i necessitats de la vila i estableix les línies mestres de les actuacions en matèria d’habitatge per al període 2012-2017, com ja va es va explicar en la roda de premsa de la seva presentació. El nou pla d’habitatge ha estat realitzat per l’Ajuntament de Molins de Rei després d’un treball conjunt amb la Diputació de Barcelona i ara busca aportacions ciutadanes per fer-lo més efectiu.

El procés participatiu comença amb la ciutadania poc implicada

L’Ajuntament no ha aconseguit, de moment, que la gent s’engresqui a participar amb idees i aportacions sobre l’habitatge molinenc. Menys d’una trentena de persones, la majoria d’una mitjana d’edat elevada, han assistit a la Sala Gòtica i només s’han realitzat set aportacions o preguntes. A més,  algunes d’elles han estat de gent vinculada al PSC Molins de Rei, com el president de l’agrupació local, Joan Barrios, o de persones molt implicades amb un interès concret, com el president de l’Associació de Veïns de la Rierada, Pedro Royo. L’alcalde, Xavi Paz, ha aclarit durant l’audiència que el pla “no és un document tancat i que l’Ajuntament seguirà buscant més aportacions” durant aquests mesos.

 • Carles Ros

  "Menys d’una trentena de persones, la majoria d’una mitjana d’edat elevada, han assistit a la Sala Gòtica i només s’han realitzat set aportacions o preguntes. A més, algunes d’elles han estat de gent vinculada al PSC Molins de Rei"

  que trist

  entre que ho fan a l'estiu i pengen 4 cartells el dia abans, no creieu que no els interessava que se sapigués?

  allò que se'n diu 'actes per la foto'

  • Layla

   chico listo!… la cup seeeeempre amb recriminacions, quina feinada estar sempre queixant-vos, ufff!

 • joan pere

  No estaria gens malament que ja que tu pertanys algun partit CUP i sabies que es realitzaba aquest acte ,com a miním fer les vostres aportacions, i no sempre dir NO i més quan es va parlar de la masoveria urbana com uns dels punts recollits dintre del estudi de la Diputació de Barcelona i ostres no havia ningu de la CUP quan era una de les principals eixos a la Campanya electoral de la CUP en materia de habitatge.

  • Teresa

   j pere : Totalmente de acuerdo con su opinión. Lo malo es que no habrian sido capaces de hacer una pregunta coherente y con sentido comun sobre el tema. También pongo en duda que los ponentes supisen responderla. Pronto verano, vacaciones, conciertos, unas birras,…. Ese partido ha sido una verdadera decepción para los votantes.

   • José Carlos Ramos

    Pues yo creo que es el único partido que cada pocos meses te llega a casa el trabajo que està haciendo.
    I también creo que es el único que està en el ayuntamiento y a la vez en la calle.
    Bueno, es mi percepción.
    Quizas, la mayoria de la gente, y creo que pasa con toda la politica en general,
    no se entera de nada o le da igual lo que pase. Seguramente es eso.
    Pero a mi no me han decepcionado esta gente.
    Tambien es verda que la critica de Carles quizas es gratuita, però la CUP, en mi opinion esta trabajando.

    • Teresa

     Ramos : Estoy totalmente de acuerdo con Usted. Los partidos políticos locales viven totalmente del crédito que les da el descononocimiento que tiene la ciudadanía, (la mayoria ingénuos y nuevos residentes sin raices aún en Molins) , de quien es quien el que se presenta en las municipales. La abstención o el voto nulo les favorece. La muestra la tenemos también, en la decepcionante SI que jamás se les vió ni oió de nuevo en opinión o en actos culturales, y que seguro volveran a probar tajada meses antes de las próximas municipales. Puro mercadeo (negocio) de las sillas políticas.