Esquerres considera que l’alcalde “es mira més al mirall que al poble”

Esquerres per Molins de Rei valora el primer any de sociovergència com a “molt negatiu” i no troba cap acció positiva de l’actual govern. La regidora Sílvia Guillén assegura que “l’alcalde es mira més al mirall que al poble”.  El portaveu Jordi Romeu acusa al govern de “falsejar” els números. 

Guillén i Romeu durant la roda de premsa feta al Carrer Major // Jose Polo

Esquerres per Molins de Rei ha fet públic el seu balanç delprimer any del govern municipal de Molins de Rei format per PSC i CiU. La formació independentista fa una dura crítica de la sociovergència molinenca i no troba cap aspecte positiu a l’actual govern municipal.

Segons la regidora, Sílvia Guillén, l’alcalde Xavi Paz (PSC) “es mira més al mirall que al poble”.  Guillén també dubta de la implicació del primer tinent, Joan Ramon Casals (CiU), i diu que “no sé si treballa per a la vila o pel seu partit” explicant que, segons ella, l’Ajuntament ha tingut “poca implicació amb la lluita contra les retallades” i “en la defensa dels interessos generals de Molins de Rei com la construcció del nou IES Lluís de Requesens” que la Generalitat de Catalunya ha posposat fins a proper avis. Amb aquest exemple, Guillén ha criticat la “paràlisi” del govern municipal.

El portaveu republicà, Jordi Romeu, afegeix que “l’Ajuntament tergiversa la realitat a través de les seves accions comunicatives” com ara les notes de premsa. Segons Esquerres per Molins de Rei, s’ha incrementat el protocol al mateix temps que s’han paralitzat inversions que ja estaven previstes. El propi Romeu també es mostra crític amb la gestió econòmica de la sociovergència acusant al govern de “falsejar els números”. Segons Romeu, “els criteris  per pujar els impostos són falsos, per sobre de l’IPC real” fent referència a la pujada de les tarifes de l’aigua.

Esquerres per Molins de Rei ha criticat en una roda de premsa totes les accions del govern municipal i fins i tot la pròpia elecció de l’alcalde que, segons Romeu, “va arribar després d’un pacte poc clar amb Iniciativa per Molins de Rei. Una altre errada del govern segons la formació és “la manca de model per  Federació Obrera” que ha obert les portes recentment. “S’ha de saber que volen fer i com ho volen fer i no han fet cap document on consti la seva idea i la seva gestió” ha declarat Romeu.

Els valors republicans són l’alternativa segons ExMdR

Per Esquerres per Molins de Rei el model alternatiu a l’actual gestió es basa “en els valors republicans”. Segons Jordi Romeu, en temps de crisi, des de l’Ajuntament valors com “l’equitat o la justícia social han d’estar més vigents que mai”.

La coalició independentista destaca de la seva feina feta des de l’oposició l’impuls al Consell de Seguiment de la Crisi Econòmica, la creació de la Comissió de Comunicació i Protocol, la reunió del Consell Municipal Agrari, l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència i el rebuig municipal al projecte Eurovegas, entre d’altres.

Recomanacions personalitzades