Esquerres considera que l’alcalde “es mira més al mirall que al poble”

Esquerres per Molins de Rei valora el primer any de sociovergència com a “molt negatiu” i no troba cap acció positiva de l’actual govern. La regidora Sílvia Guillén assegura que “l’alcalde es mira més al mirall que al poble”.  El portaveu Jordi Romeu acusa al govern de “falsejar” els números. 

Guillén i Romeu durant la roda de premsa feta al Carrer Major // Jose Polo

Esquerres per Molins de Rei ha fet públic el seu balanç delprimer any del govern municipal de Molins de Rei format per PSC i CiU. La formació independentista fa una dura crítica de la sociovergència molinenca i no troba cap aspecte positiu a l’actual govern municipal.

Segons la regidora, Sílvia Guillén, l’alcalde Xavi Paz (PSC) “es mira més al mirall que al poble”.  Guillén també dubta de la implicació del primer tinent, Joan Ramon Casals (CiU), i diu que “no sé si treballa per a la vila o pel seu partit” explicant que, segons ella, l’Ajuntament ha tingut “poca implicació amb la lluita contra les retallades” i “en la defensa dels interessos generals de Molins de Rei com la construcció del nou IES Lluís de Requesens” que la Generalitat de Catalunya ha posposat fins a proper avis. Amb aquest exemple, Guillén ha criticat la “paràlisi” del govern municipal.

El portaveu republicà, Jordi Romeu, afegeix que “l’Ajuntament tergiversa la realitat a través de les seves accions comunicatives” com ara les notes de premsa. Segons Esquerres per Molins de Rei, s’ha incrementat el protocol al mateix temps que s’han paralitzat inversions que ja estaven previstes. El propi Romeu també es mostra crític amb la gestió econòmica de la sociovergència acusant al govern de “falsejar els números”. Segons Romeu, “els criteris  per pujar els impostos són falsos, per sobre de l’IPC real” fent referència a la pujada de les tarifes de l’aigua.

Esquerres per Molins de Rei ha criticat en una roda de premsa totes les accions del govern municipal i fins i tot la pròpia elecció de l’alcalde que, segons Romeu, “va arribar després d’un pacte poc clar amb Iniciativa per Molins de Rei. Una altre errada del govern segons la formació és “la manca de model per  Federació Obrera” que ha obert les portes recentment. “S’ha de saber que volen fer i com ho volen fer i no han fet cap document on consti la seva idea i la seva gestió” ha declarat Romeu.

Els valors republicans són l’alternativa segons ExMdR

Per Esquerres per Molins de Rei el model alternatiu a l’actual gestió es basa “en els valors republicans”. Segons Jordi Romeu, en temps de crisi, des de l’Ajuntament valors com “l’equitat o la justícia social han d’estar més vigents que mai”.

La coalició independentista destaca de la seva feina feta des de l’oposició l’impuls al Consell de Seguiment de la Crisi Econòmica, la creació de la Comissió de Comunicació i Protocol, la reunió del Consell Municipal Agrari, l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència i el rebuig municipal al projecte Eurovegas, entre d’altres.

 • Layla

  Vosaltres només mireu pels que pensen com vosaltres, sou sectaris i elitistes.

  • Teresa

   Laya : Dicen que las cajas de ahorros deben ceder parte de sus beneficios a obra sociales. Yo creo que buena parte de las obras sociales que hacen las cajas, y las grandes empresas multinacionales, no se dan cuenta ni ellas mismas. Por todos es conocido el ejercito de prejubilados bancarios y directivos que hay en nuestro país, supongo que bajo la legalidad vigente, y Molins de Rei no sería menos, como ejemplos tenemos el presidente de Esquerres x MdR . A mi modo de ver esto es también obra social. Al presidente de ExMdR no hay que quitarle el ojo, puede ser el único candidato con sentido común que nos queda como futuro edil.

 • Laura delcarrerMajor

  Felicitats pel seguiment tan acurat del primer any de govern.
  Però, sincerament, Erc, Esquerrres o el que sigui per Molins
  m' ilusiona ben poc actualment.
  Potser esteu massa dedicats a la questió nacional, i aqui al poble
  gent que trepitgi carrer n'hi ha ben poca.
  La poca gent que tenieu a la llista, no s'en veu cap per enlloc.
  No és gent del dia dia, amb alguna exepció.
  La qual cosa demostra l'afany "recaptatori" que tenia.
  Jo soc independentista, i dono tot el suport a les consultes, a l'ANC i altres iniciatives,
  però soc molinenca i el primer que vull dels partits del meu ajuntament és que
  estiguin pel meu poble, i quan dic poble em refereixo a Molins de Rei.
  No es tracta només d'un cop a l'any passar comptes del que es fa al ple.
  Almenys així entenc jo la política.
  Queden 3 anys encara hi confio que sorgeixi relleu i gent de la base, perque sinó,
  em temo que pinten bastos i tornarem per sempre als temps del Sr. Rimblas, on ell sol
  defensava els valors republicans a l'ajuntament.
  Semblo una mica cínica, però que tinguem sort,
  i ánims perque aixó s'ensorra!

  • M.Antònia Caritg

   Laura,
   la gent d'Esquerresx MdR trepitgem, hem trepitjat i trepitjarem els carrers de Molins de Rei sempre. Som gent que tant en la dictadura com ara estavem i estem implicats en la vida social i cultural del poble, formem part d'entitats i treballem per una vila millor, això si, no oblidant mai la lluita per aconseguir la Independència del nostre País. Si no aconseguim ser Estat Propi, ni poble tindrem, perquè ens ho estan robant tot.

   • Teresa

    caritg : Sólo faltaría que la gente deExMdR no pudiese pasearse pos las calles de Molins , que trabajen para una vida mejor, y que estén en entidades, La Peni , etc. Sólo faltaría !, Lo de la dictadura, por la juventud de sus componentes, les coge muy lejos. Lo malo de Molins es la edogámia política, y Ud. es un ejemplo, de sus componentes, siendo casi todos fincionarios los que se presentan por las facilidades que tienen en excedéncias , en clara desventaja los de la privada, que no tienen. ¿ Cuando se presentará a alcalde , un carpintero o un mecánico o un panadero ? . Estamos hartos de tanta endogámia funcionarial.

   • Laura delcarrerMajor

    He dit, amb alguna exepció.
    I en qualsevol cas, és una opinió meva, que com a votant o ex-votant,
    dic que no m'ilusiona i que no hi vec relleu de base ni moviment, a exepció dels plens, molt ben preparats, com diu la Teresa.
    Desitjo tornar-me a engrescar.

 • Enric Piera

  Layla, no cal insultar. Jo penso que l'alcalde es mira més al mirall, però això abans de ser alcalde. Ser sectari per tú què és ? Pel que fa al PSC, home, els sous que els seus dirigents han estat i encara cobran sí que els fan el.litistes. També és cert que algú d'ERC ho ha fet, però el volum de vividors i endollats que el PSC te i ha tingut és força més considerable que a ERC. Per tant Layla, com diuen a Extremadura: "habló quien pudo, dijo el mudo".

  • Layla

   insisteixo, son patètics…. jo no defenso cap partit soc una ciutadana comú i critico a qui hagi de criticar. Però la gent que va tant d'esquerres de debò o independentistes no sou més que façana…hi han molts problemes a resoldre i l'ajuntament ara per ara està fent moltes coses millor que els d'abans…ja veurem més endavant. El sr Romeu per començar porta molts anys vivint de l'ajuntament i del sueldazo de ser regidor i a més no té cpa problema per anar canviant de jaqueta i presentar-se per diferents partits, la qüestió és estar a l'ajuntament. Vinga va… no siguem cinics… que les banderes van molt bé per desviar el tema…

   • M.Antònia Caritg

    Ets home? Ets dona? el que queda clar és que qui amaga la seva identitat és un covard.
    Dit això intueixo que o no ets de Molins de Rei o no et sents català/catalana.
    I en quan al Sr. Romeu MAI ha viscut de la política, el que sí és cert és que li ha dedicat la major part d'hores de la seva vida. I si vols saber el que cobra és ben públic, si no saps els canals on informar-te millor no diguis res. I per últim, el Sr. Romeu ha estat sempre d'un partit local anomenat Esquerra Nacionalista de Molins de Rei que en diferents mandats ha fet coalició amb altres partits polítics.
    Que tinguis un bon dia.

    • layla

     Perdona, aquest senyor és un apoltronat a la política municipal que es ven al millor preu, si us plau ho sap tothom. no dubto que hagi dedicat hores, però les ha cobrat lògicament, la feina s'ha de cobrar però que és un chaquetero és claríssim!

    • Teresa

     caritg : ¿ Qué importa el sexo en la opinón, acaso es Ud. sexista de género? , Perdone mi ignorancia , Ud. que está en la empresa : ¿ Dónde se pueden ver los salarios, dietas , daciones, etc ? . Su compañero en cuestión , para levantar la coalición mal lo tiene, ya que no hay personal de talla de sus filas, y muchos de la legislatura anterior han salido con la cola entre piernas, y ya jamás se les vió en eso del trabajo desinteresado por Molins.

 • hartodeloscomeollas

  Hay cinco millones de parados en este pais pasando penurias, pero tambien hay parados-jubilados de lujo como este señor. YO TAMBIEN QUIERO SER UN JUBILADO DE ORO Y INTELECTUALILLO SUBVENCIONADO.

  ASÍ VA EL PAIS …. HAY QUE FASTIDIARSE HOMBRE.

  • Teresa

   comeollas : Parece ser que cuando a uno lo prejubilan de una entidad bancaria o de una multinacional , Endesa, Telefónica ,etc. hay el compromiso de no trabajar más en la especialidad de la empresa y menos como dependiente en la privada. Los autónomos y la pública lo aguantan todo. De todas formas, si es verdad lo que nos cuenta la CUP , que no en El Balcó de Molins, en éste mismo Viu molins, siendo portavoz, su sueldo debe ser de 475 €/mensuales, No sabemos si en neto o en bruto, pero, años luz del regidor del PP que supongo cobrará lo mismo, y también años luz de algún que otro regidor con antiguedad de CIU a tiempo completo, y creo que por lo bien que lo hace y con la objetividad , (indepenentemente de eso de la independéncia) en que trata y se prepara los temas en los plenos municipales , cobra poco. Ojo con ese Sr. No hay que perderlo de vista.