La CUP critica el contingut i el procés participatiu de l’ordenança de convivència

La CUP s’oposa al plantejament d’una nova ordenança de civisme perquè creu que “actua sobre les conseqüències i no sobre les causes dels problemes”. També critica la manera com s’ha plantejat el procés, i assegura que si segueix en la línia actual no s’hi sumarà.

Josep Raventós (esq.) va ser l'encarregat de parlar de l'ordenança de civisme a la roda de premsa // Jordi Julià

Josep Raventós (esq.) va ser l’encarregat de parlar de l’ordenança de civisme a la roda de premsa // Jordi Julià

Davant el procés participatiu obert el mes passat per ajudar a redactar la nova ordenança de convivència vilatana, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha anunciat el seu posicionament contrari tant a la redacció d’una nova ordenança com a la manera com s’està plantejant. “A no ser que hi hagi un canvi molt radical en el procés, no ens hi sumarem”, va anunciar Josep Raventós, membre de la secció local de la CUP. El motiu principal és “per raons ideològiques”, ja que segons la CUP “les ordenances de civisme actuen sobre les conseqüències dels problemes en comptes d’actuar sobre allò que els provoca”. Un exemple que Josep Raventós va posar és un punt que es pot trobar al procés de participació ciutadana, que parla de la mendicitat.

Deixant els motius ideològics a banda, Raventós va assegurar també que “no hi ha un clamor popular que demani aquest procés”, tot i que va assenyalar que han detectat que sí que hi ha alguns temes que preocupen a la ciutadania, “com els excrements de gos o la mala utilització de les cartelleres municipals”, però que segons la formació “es poden solucionar amb normatives específiques”. En relació al mal ús de les cartelleries, que la CUP ha estat fent molta pressió per regular, Raventós va voler recordar que “els punts d’informació es van omplir de cartells publicitant les revetlles de Sant Joan que organitzen empreses privades”.

El procés participatiu per a la redacció de l’ordenança de convivència vilatana ha rebut algunes crítiques per l’ambigüitat de les preguntes, i el fet que qualsevol pugui votar tants cops com vulgui. La CUP és una d’aquestes veus crítiques amb el procés, i qüestionant-lo pels mateixos motius adverteix que “els resultats del procés s’hauran d’agafar amb pinces”. S’obre l’ordenança en si, Raventós també es va mostrar preocupat pel fet que “el règim sancionador s’usi per criminalitzar moviments contestataris”.

Recomanacions personalitzades