La família Requena deixa el bar Garbi 20 anys després

Un dels bars més tradicionals de Molins de Rei perd la seva essència amb la jubilació del seu propietari. L’antic bar Garbi formava part del teixit cultural de la vila. Tot i la jubilació, els plats d’en Joan es podran seguir gaudint en un altre bar en poc temps. 

El Garbi era un habitual de les activitats gastronòmiques de Molins de Rei // Arxiu — Jose Polo

Joan Requena i la seva família deixen de ser els responsables d’un dels bars històrics de Molins de Rei, el Garbi, després de 20 anys al capdavant de l’establiment situat a la Plaça de l’Ajuntament.

“No patiu, que la meva coradella la podreu seguir tastant per al concurs de la Candelera diu en Joan sense dramatismes en declaracions a Viu Molins de Rei. “Tinc 63 anys i tenia ganes de jubilar-me” explica amb un cert to nostàlgic. I és que el Garbi ha estat testimoni de tots els canvis recents de la vila. Considerat un dels establiments de restauració de referència a Molins de Rei, la seva coradella, la seva capipota i els seus entrepans han passat a millor vida tot i que proporcionarà les receptes a un altre bar. “Ha estat impossible que alguna de les meves filles es faci amb el negoci. Un bar és massa esclau” reconeix amb resignació durant el seu últim dia de feina.

Ara el bar Garbi serà propietat d’una família de procedència asiàtica que “no vol saber gaire de les meves tradicions”. D’aquesta manera el Garbi continuarà viu, tot i que a ningú se li escapa que ja no serà el mateix.

Tot i que no serà el mateix, el bar Garbi seguirà al costat de l’Ajuntament // Jose Polo

 • Juan Carlos Primero

  No estem fent un gra massa del traspàs d'un negoci de 150.000 euros "a toca-teja"?

 • Ramón

  El titular crec que no es gaire afortunat.
  "La família Requena deixa el Bar Garbí 20 anys després"
  sería més adient.
  S'ho mereixen.
  I tu, JuanCarlos, tens molta mala llet.

  • Juan Carlos Segundo

   …s´ho mereixen?…no ho se. El que si se és que s´han fotut a la butxaca 150.000 euracus.

   • Roger

    El que hagi o no hagi pogut treure és cosa del propietari. No hi ha res a criticar donat que és un negoci privat. Ara bé, la crítica vindria per part dels ajuntaments ja que aquesta adquisició constant de negocis per part dels chinesos (asiàtics) no crec que sigui molt bo per a un poble a mig, llarg plaç. Haurien de ser més proteccionistes davant aquest tipus d'accions. Si som capaços de tenir la bandera espanyola a la tintoreria tot l'any, no som capaçós de frenar això?

    Al 2125, el baix llobregat serà china town.

    • Juan Carlos Primero

     Aigs… ja ha sortit a la llum el tema que preocupava: ELS XINEXOS!!!

    • Juan Carlos Primero

     Roger, tu saps que l'Ajuntament de Molins de Rei -ni cap altre- no pot posar-se en el que tu molt bé dius un NEGOCI PRIVAT (diguem les coses pel seu nom). Per tant, si en Joan Requena ha arribat a un acord privat amb un altre senyor (o senyora, ho ignoro), sigui xinès o de Puente Genil, doncs l'Ajuntament no ho pot evitar (i em sembla bé que així sigui). Vivim un un mercat lliure, en un estat de Dret i cadascú fa negocis (legals) amb qui l'interessi. Ara són els xinesos abans van ser els andalusos! Salutacions i gràcies.

     • Roger

      A part d'escriure també hauries de saber llegir Juan Carlos. He deixat clar des d'un bon principi que com ha actuat el Sr. Requena és totalment lícit i no hi ha cap retret a fer-li. El que ell havia de fer és vetllar pels seus interessos. El tema dels xinesos no és un tema de racisme. Però si vas per diferents poblacions veuràs que tenen una pràctica col·lectiva d'adquisició de locals que fa sospitar una mica. I no crec que tingui res a veure amb el que abans eren els andalusos. Si no el temps ho dirà.

      Respecte al tema de l'ajuntament jo no he dit pas que hagi de participar de negocis privats però hi ha moltes alternatives. No es tracta de rescatar qualsevol local que vol deixar d'operar. Es tracta de mantenir una mica el patrimoni comercial d'un poble que al final és el que li dona vidilla i el que el fa acollidor o no.

    • carles ros

     jo crec que el problema és el teu racisme, no que siguin xinesos

     • Roger

      No té res a veure amb el racisme. Particularment no en soc. Si la situació fos la mateixa i diguessim "holandesos" enlloc de xinesos la meva opinió seria la mateixa. La crítica no és perquè siguin xinesos. Això és circumstancial. El problema és que tenen una dinàmica d'adquisició de locals que ratlla el monopoli. I si no al temps.

      I el problema és que qualsevol problema el reduiu sempre a un problema de racisme. I després és la mateixa gent que es posa negre (eps, no t'ho prenguis com algo racista, eh?) quan veu que a Mallorca gairebé tota propietat és Alemanya. Cosa que també desaprobo i si no han canviat les coses els alemanys i jo (has assumit que perquè parli català ja soc un blanquet catalanuflo i potser mon mare es de Negeria) som de la mateixa raça.

      Gran Reflexió, Carles. T'animo a que miris menys la tele.

 • Ramón

  Perdoneu la correcció i Gràcies!
  I JuanCarlos, insisteixo, no tens més maneres de combatre la solitud i els problemes amb un mateix,
  que embrutant la llista de comentaris d'aquesta manera amb aquesta mala bava.
  Sembles el que es fa dir Teresa, almenys te més educació que tu.
  De debó, no hi trobo la necessitat.

  • Juan Carlos Primero

   Ramon, vivim en un estat de Dret i democràtic, i de la mateixa manera que tu expresses la teva opinió, jo també. Salutacions.

  • Teresa

   Ramon : Gracias por su gentileza, Es Usted muy amable.

   • jordi

    En sembla que tots plegats teniu molt poca feina.

 • Pingback: El més llegit de 2012 a Viu Molins de Rei | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Mots i més Molins canvia de seu | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Joan Requena torna a guanyar el concurs de coradella | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Xavi Martí intenta publicar el seu primer llibre de contes a través del mecenatge popular | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: El periodista Xavi Martí autoedita el seu primer llibre de contes | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: La Peni trenca l'hegemonia Requena al concurs de coradella | Viu Molins de Rei()