CiU valora “molt positivament” el primer any de sociovergència

Els regidors de CiU fan balanç del primer any de govern d’aquesta legislatura carregant contra l’acció del govern anterior, del qual formava part tot i acabar desmarcant-se’n. Joan Ramon Casals assegura que “repetiríem claríssimament” el pacte amb el PSC.

Els regidors de CiU van explicar què han fet durant aquest any a simpatitzants i militants del partit majoritàriament // Jordi Julià

Els regidors de CiU van explicar què han fet durant aquest any a simpatitzants i militants del partit majoritàriament // Jordi Julià

Joan Ramon Casals segueix carregant contra els seus antics socis de govern (Iniciativa i ERC) un any després d’haver desfet la coalició. El líder convergent i primer tinent d’alcalde va assegurar, en un acte a la seu del partit per fer balanç del primer any de govern, que han notat “un canvi molt positiu” dins l’acord amb els socialistes, “a diferència de pactes anteriors”.  Casals explica que “ara participem en tot allò que és complicat i ens passem entre nosaltres totes les informacions transcendentals; sinó, formes part d’un govern del qual no saps què es desenvolupa dins”.

El líder convergent va admetre que en un primer moment tenien seriosos dubtes sobre el pacte amb el PSC “però ara estem molt més convençuts de que el pacte era correcte, i el repetiríem claríssimament”.

Durant l’acte es va fer referència reiterada a “l’herència dels anteriors governs”. Mònica Santamans va assegurar que es van trobar “amb un caos important de gestió i manera de fer; s’havia d’entrar amb una excavadora, treure-ho tot i tornar-ho a endreçar”. De fet, l’acte de balanç del primer any de mandat d’aquesta legislatura va estar marcat en tot moment pels arguments al voltant de “el que ens vam trobar en arribar”.

Joan Ramon Casals va ser molt crític amb la gestió econòmica, financera i contractual que s’havia fet fins llavors. Va voler destacar els resultats de l’auditoria, que donen un dèficit de 200.000 euros enfront els 1,3 milions d’euros de superàvit que donava l’anterior manera de fer els comptes. Casals va dir que “vénen temps molt difícils perquè quan vam arribar a l’ajuntament ens vam trobar amb 5 milions d’euros en factures sense pagar i 600.000€ en factures no consignades al pressupost”. Per il·lustrar aquestes xifres, Casals va explicar que això comporta que “haurem d’estar 10 anys pagant el que no es va pagar en el seu moment, i per tant no podrem fer cap nova inversió en aquest temps”.

Joaquim Martí, Mònica Santamans, Joan Ramon Casals i Esteve Altozano van explicar la seva acció de govern els últims 12 mesos // Jordi Julià

Joaquim Martí, Mònica Santamans, Joan Ramon Casals i Esteve Altozano van explicar la seva acció de govern els últims 12 mesos // Jordi Julià

Repàs al programa electoral

A l’acte de balanç del primer any de govern quatre dels cinc regidors que té CiU al ple -Carme Madorell no hi va poder anar per motius professionals- van anar explicant el que s’ha fet a les seves àrees i regidories els darrers 12 mesos. Joaquim Martí, que presideix l’àrea de Desenvolupament i Promoció Estratègica Local (DIPEL) i les regidories de Comerç i Mercats, Fira i Guàrdia Urbana, va defensar l’existència de l’àrea que presideix, creada la passada legislatura perquè CiU pogués dirigir una àrea de l’Ajuntament.

Amb el canvi de parella de ball que ha fet CiU (deixant IiE i ERC per anar-se’n amb el PSC), els seus anteriors socis han criticat que s’hagi mantingut l’àrea durant la nova legislatura. Martí es defensava afirmant que “altres formacions volen dinamitar l’àrea de DIPEL perquè veuen que posa en evidència la ineficiència que han tingut ells durant tots aquests anys”. Joaquim Martí va remarcar en relació a la tasca feta durant el darrer any a la regidoria de Comerç i Mercats: “la implantació dels plans d’usos comercials, la potenciació de l’aparcament, la renovació de la senyalització i la incorporació d’un motor comercial a La Granja dins de Molins de Rei Centre de Comerç, que és com va referir-se a l’obertura del Mercadona.

Com a regidor de Guàrdia Urbana, Martí va fer un elogi de la situació de la seguretat pública, obviant la recent onada de robatoris a comerços locals. Va parlar de l’“èxit” de la col·locació d’agents regulant el trànsit, de la implantació de la unitat de proximitat i dels agents cívics, i de l’adhesió a la xarxa RESCAT. A més a més, Martí va assegurar que “s’ha millorat l’autoestima i la implicació dels agents, mentre abans teníem un 40% de baixes, ara tenim sol·licituds d’accés des d’altres cossos”.

La presidenta de l’Àrea de Sostenibilitat i Territori i regidora de Medi Ambient, Salut Pública, Urbanisme i Obres i Llicències, Mònica Santamans, va fer un exhaustiu repàs de les actuacions de les regidories que engloba l’àrea que presideix. Entre elles destaquen l’adequació dels barris de muntanya, la finalització de les obres del carrer de la Riera Mariona, la creació d’un catàleg de patrimoni municipal o el plantejament de nous plans, com el de mobilitat, el d’habitatge o el del Centre Vila.

Esteve Altozano, que no presideix cap àrea però és regidor d’Activitats, Empresa, Infància i Joventut, va destacar l’agilització dels tràmits per a l’obertura de comerços. L’acció de govern de Carme Madorell, regidora de serveis socials, Consum i Turisme, la va explicar Joan Ramon Casals, que va parlar de la igualació dels requisits per accedir als serveis socials, l’increment dels serveis d’alarma per a gent gran o la cessió de l’escola de natura als veïns de la Rierada. També va fer una menció al fet que “va caure el Molí i ens va portar molta feina reubicar a totes les entitats, és una cosa que no podíem preveure i vam fer bé”. I va parlar de la posada en funcionament de la Federació Obrera –inaugurada al final de l’anterior legislatura però sense poder-se utilitzar-, que serà el 2 de juliol però de cara només a les entitats.

 • Pere

  Senyors de CyU, crec que va ser de forma voluntaria el formar part dels dos governs municipals anteriors. Jo diria que no es el moment de arrepentirse de haber estat 8 anys compartint decesisions ni de volguer confondre a la gent.

 • Teresa

  Bueno es saber y recordar que, si CiU – Molins alcanzó tan buenos resultados en las recientes elecciones municipales de hace aproximadamente 1 año, no fue por los meritos de sus dirigentes locales, ni por la buena gestión en los departamentos y regidurías que regentaron. La Fira funciona por si misma, El comercio en Molins de Rei y el Mercat es una verdadera ruina, El turismo, cero, Cero patatero,… lo fue por la fuerza e inercia de CIU . Sus acuerdos locales con ICV fueron con el único objetivo de conseguir una silla (un sueldo) en una regiduría a tiempo completo. Es penoso que ahora carguen contra la gestión anterior de sus antiguos socios de ICV y que en su momento se aguantasen en la silla con los que no les dejaban meter la nariz.

  El balance de CIU en este primer año de consortes con el PSC es nulo
  Podemos entender de que en Sostenibilidad se pudiesen encontrar con un caos importante y que necesitasen una excavadora, pero según se comenta en los medios, en las regidurías actuales de Cultura (CIU), Gobernación(CIU) y Sostenibilidad (CIU) hay un desgobierno considerable, y se les acumulan las respuestas a instancias de la ciudadanía, ¿ Será por el temor a faltas de ortografía?
  De momento, tras 1 año de legislatura, no vemos nada de nada del programa electoral de CIU , El DIPEL no se hará, ya que se les ve demasiado el plumero en su pretensión única, de colocarse más sillas, La implantació dels plans d’usos comercials, la potenciació de l’aparcament (echar un poco de grava en unas campas) , la renovació de la senyalitzación (cuatro carteles en polígonos), las conchas en aceras, etc es muy poca cosa i la incorporació del “motor comercial” “La Granja -Molins de Rei – Centre de Comerç- Pont 15 arcades – Castell Ciuró – Requesens “ por muchos rótulos que le pongamos, no deja de ser una iniciativa privada, que no pública.

  La coalición del gobierno actual ha perdido un año y no han hecho nada significativo, excepto en cobrar puntualmente a final de mes, No creo que les vaya a dar tiempo de meterse en los puntos graves, que por moralidad y coherencia económica deben atacarse cuanto antes , a pesar de ser inpopulares : a) La supresión , privatización total o cambio de horarios del Molins Bus, que fue un capricho electoral de la Catalá (ICV) y que nos ha quedado como una lapa más , que va siempre vacío, utilizado solo por cuatro jubilados para ir al mercadillo de los viernes, y que nos saldría más a cuenta a los contribuyentes, el ofrecerles un servicio de taxi personalizado y gratuito. b) La privatización o cierre de la radio municipal, otro invento más de los de ICV (Castellana/ Armengol ), sin share, sin oyentas, sin encuestas de audición. c) Solución, de una vez por todas, en los paneles solares de ICV . d) Privatización al 100 % de Molins Energia, otro pozo negro y prenda de ICV

  • Teresa

   Eso de “s’ha millorat l’autoestima i la implicació dels agents, mentre abans teníem un 40% de baixes, ara tenim sol·licituds d’accés des d’altres cossos”, és un insulto a la inteligencia de la ciudadania, En época de crisis y recesión económica como la actual , la gente si no puede ser mosso, se apunta desesperadamete a todo, incluso a ser guardia urbana.