L’Ajuntament reconeix que la Federació Obrera no era finalista del Premi Catalunya Construcció

L’Ajuntament de Molins de Rei ha rectificat la informació sobre la nominació de la Federació Obrera com a finalista als Premis Catalunya Construcció 2012. Després del reconeixement erroni desvetllat per Viu Molins de Rei, el consistori reconeix que el projecte no ha arribat a la fase final.

La Federació Obrera no era finalista dels Premis Catalunya Construcció 2012, com deia l’Ajuntament de Molins de Rei, sinó que havia quedat seleccionada en una fase prèvia, com va avançar Viu Molins de Rei. Un “malentès” segons fonts municipals és la raó de l’error que ha estat present a la pàgina web municipal durant una setmana. No es va corregir fins la publicació d’una noticia en aquest mitjà alertant de que l’Ajuntament atorgava un reconeixement que no li corresponia a la Federació Obrera.

Captures a la pàgina web municipal que mostren els canvis abans i després de l’error comès per l’Ajuntament // Viu Molins de Rei

Des de l’Ajuntament asseguren a través d’un comunicat fet per desmentir les informacions publicades per aquesta redacció que “finalment l’edifici no ha pogut entrar en la darrera selecció de finalistes”. Segons la versió del consistori molinenc, fins dijous -el dia abans de la publicació de la noticia- “es van estar fent les gestions oportunes amb el Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes de Barcelona per aclarir els possibles malentesos entre si la Federació Obrera havia estat seleccionada o bé finalista”. Tot i això, el cert és que els 21 projectes finalistes figuraven com a “candidatures finalistes” a la pàgina web mentre que la Federació Obrera estava a l’apartat “candidatures seleccionades”, juntament amb 51 projectes més. No hi havia lloc per l’error.

Com a resposta a la notícia feta pública per aquesta redacció, l’Ajuntament lamenta en un comunicat enviat als mitjans de comunicació que “s’hagin publicat informacions sense contrarestar-les” (sic). Viu Molins de Rei va contrastar les informacions fetes públiques abans i es va posar en contacte tant amb els responsables de Comunicació de l’Ajuntament com amb els dels Premis Catalunya Construcció. Mentre les fonts municipals asseguraven que la Federació Obrera era finalista i que l’error era dels organitzadors dels premis, aquests insistien en que la Federació Obrera no era finalista i que ja havien avisat a l’Ajuntament de que estaven cometent un error a la seva pàgina web. Viu Molins de Rei va donar uns dies de marge esperant que els responsables del consistori rectifiquessin la informació errònia. Al no haver-ho fet, set dies després, aquesta redacció va fer pública la informació divendres al matí i minuts després l’Ajuntament corregia la notícia.

Reconeixement per als seleccionats

El proper 28 de juny se celebra la Nit de la Construcció a l’hotel Hesperia Tower de l’Hospitalet de Llobregat. La Federació Obrera, tot i que no aspira a guanyar cap premi al quedar fora dels finalistes, sí que rebrà un reconeixement per haver estat un dels projectes seleccionats en aquests guardons organitzats pel Col·legi d’aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers d’edificació de Barcelona.

Recomanacions personalitzades