Sant Joan, la revetlla dels barris de Molins de Rei

Sis dels barris de Molins de Rei organitzen les seves pròpies revetlles per Sant Joan.  La Comissió de Focs de Sant Joan organitzen la diada en honor als Països Catalans amb la Flama del Canigó i un concert de Grallioli i Reclam Rock. 

Els barris es converteixen en protagonistes per Sant Joan // Arxiu

Els barris de Molins de Rei surten al carrer per celebrar la revetlla de Sant Joan. El moviment veïnal serà protagonista de la nit de Sant Joan on sis dels barris molinencs organitzen les seves pròpies festes.

El barri de la Riera Bonet serà el primer en començar marcant l’inici de la seva revetlla a les nou del vespre al Parc Antoni Méndez. Els altres cinc barris començaran les seves revetlles poc després, uns més tard que altres. Al barri del Canal el lloc escollit és el Parc Pont de la Cadena, a Bonavista el CEIP Alzina,  a l’Àngel la Plaça de la Pau, a les conserves la Plaça Antoni Marca i a la Font dels Casats el mateix carrer que dóna nom al barri.

La diada dels Països Catalans a la Plaça de l’Esglèsia

D’altra banda, la Comissió de Focs de Sant Joan, amb l’AJEIM, l’Agrupament Escolta Jaume Vicens Vives i el Casal Autogestionat de Joves La Mola al capdavant organitzen un altre sèrie d’actes per celebrar la diada dels Països Catalans.

Els actes començaran a les sis de la tarda a la Plaça de la Creu amb una actuació del grup d’animació Baketomba. Tot seguit es rebrà la tradicional Flama del Canigó i es realitzarà un Cercavila amb la música de Baketomba i la companyia del Gall de Molins de Rei pels carrers del centre Vila.

Un cop a la plaça de l’Església es llegirà el manifest de la diada  i començarà la foguera, al voltant de la qual és ballaran danses tradicionals fins que a les nou comenci el sopar popular que s’allargarà fins a altes hores de la matinada amb l’actuació del grup Reclam Rock, que versionarà cançons de rock català dels darrers 25 anys. Abans del concert, els protagonistes seran els Grallioli, un ball de gralles de Molins de Rei que s’estrena aquest Sant Joan amb el que promet ser un veritable espectacle combinant modernitat i tradició.

Diverses entitats promouen el hashtag #FocsMolins

Algunes entitats de la vila com el Casal de Joves la Mola han proposat la utilització del hashtag de Twitter (etiqueta que agrupa tots els missatges en aquesta eina de microblogging) #FocsMolins per fer que la ciutadania participi de manera activa en l’explicació de tot el que passa a Molins de Rei durant la revetlla de Sant Joan. Es poden veure tots els tweets agrupat en aquest hashtag a la portada de Viu Molins de Rei.


 • pep

  La Comissió de Focs de Sant Joan enguany està formada per l'AJEIM, l'A.E. Jaume Vicens Vives, l'Ateneu Mulei i el CAJ La Mola.

 • carles

  ja sé que no ens hem de posar en la vostra tasca, i aquesta és la gràcia d'un periodisme de qualitat (el ser independent) però fer una noticia el mateix dia de l'acte té poc sentit….si voleu us podem proporcionar tota la informació i imatges tant prèviament (si voleu fer una noticia per publicitar el que es farà una setmaneta abans) com a posteriori, amb fotos, anècdotes succeïdes, etc….
  i per cert, ho organitzavem el cau, l'ajeim, el mulei i la mola. hi havia tota la info a l'esdeveniment https://www.facebook.com/events/290958357667241/

 • Teresa

  ¿Quien nombra la comisión de Focs de Sant Joan? , ¿ Se nombran etre ellos mismos? , El menú 12 € , muy , pero que muy caro en los tiempos que corren !, Y en la Incresa , El menú 12 € a base de croquetas i pasta, Una verdadera estafa.

  • Ramon

   jajajaja

  • Teresa

   error : y en la Incresa 15 €

 • Enric Piera

  Teresa, és bo informar-se i assistir als actes. El menú de la revetlla de Sant Joan eren 8 euros anticipat. Era a base d'un buffette d'amanides fredes i cuixa de gall d'indi ( per cert molt grans i molt bones ) . Tothom va dir que estava molt i molt be. A vegades Teresa les teves ganes de criticar-ho tot et fa que et passis de frenada. Salut Teresa.

 • Josep

  Fóra bo que rectifiqueu i poseu el Cau (Agrupament Escolta Jaume Vicens Vives) en comptes de "l'Agrupa (agrupació folklorica).
  Tradicionalment la flama del Canigó l'ha portat el cau, i des de fa uns anys qui s'encarrega del tema es la Comissio de Focs, sorgida per les entitats anteriorment esmentades.

  • viumolinsderei

   Ja ho hem modificat. Gràcies per avisar.