L’atur creix i ja supera el 14% al mes de maig

La taxa d’atur supera per primer cop en els últims anys el 14% i es troba gairebé vuit punts per sobre del que hi havia fa un any. El nombre de persones a l’atur a Molins de Rei ja és de 1.853. Els llocs de treballs creats per Mercadona no alleugeren les llistes de desocupats.

Mentre a la resta de Catalunya es registra un descens de l’atur en un mes tradicionalment positiu per a l’ocupació, maig ha estat nefast a Molins de Rei. L’atur registrat arriba al 14,1%, amb 1.853 persones sense feina, 25 més que el mes anterior. La xifra ha superat amb escreix el màxim registrat fins ara, el passat mes de gener, i sobrepassa la barrera psicològica del 14%, convertint-se així en una xifra rècord en les estadístiques locals. El creixement sostingut en els últims mesos ha estat notable: un 7,9% més que l’any passat, quan hi havia 135 persones menys a l’atur que ara. Tot i això, la taxa d’atur continua per sota de la mitjana del Baix Llobregat (16%) i la resta de Catalunya (15,8%).

La superació del 14% a la taxa d’atur coincideix amb l’obertura de Mercadona al barri de la Granja. Tot i els prop de 50 llocs de treball creats pel supermercat, només 14 d’ells eren molinencs. La seva incorporació al supermercat no s’ha traduït en un alleugeriment del llarg llistat de persones a l’atur i ha coincidit amb un mes que registra 25 persones més que a l’abril a l’atur.

L’atur es dispara entre les dones i els joves

Segons les dades aportades per l’Observatori del Baix Llobregat, el creixement de l’atur a Molins de Rei afecta especialment a les dones. La taxa d’atur en el col·lectiu femení puja fins el 16%, amb 985 dones desocupades. El creixement entre els homes és molt més lleuger i es queda en el 12,4%, només una dècima per sobre del mes anterior, traduint-se en 868 homes a l’atur.

En quant a grups d’edat, els menors de 25 anys són els principals afectats. La taxa d’atur entre els més joves es dispara fins el 13,1%, gairebé dos punts més que a l’abril. Els menors de 25 anys sense oportunitat de estar treballant ja són 128, una xifra que també suposa un rècord en les estadístiques registrades d’atur a Molins de Rei. L’altre col·lectiu més dèbil, el dels majors de 44 anys, puja però no tant. Ho fa tres dècimes fins arribar al 17,8%, el que significa 783 persones majors de 44 anys a l’atur. Tots dos col·lectius pugen sense aturador.

Per sectors econòmics, a nivell comarcal, en relació amb el mes anterior l’atur baixa en tots els sectors a excepció del transport i les comunicacions, i de sanitat i serveis socials. El col·lectiu de persones aturades que no han treballat anteriorment també puja.

Recomanacions personalitzades