L’Ajuntament atorga un reconeixement fals a la Federació Obrera

L’Ajuntament dóna erròniament la rehabilitació de la Federació Obrera com a finalista del Premi Catalunya Construcció 2012. L’obra va passar la primera fase del concurs però no ha arribat a ser finalista. L’organització ha demanat una rectificació però el consistori manté la noticia al web municipal.

Captura de la pàgina web de l’Ajuntament on es dóna per finalista a la Federació Obrera // Viu Molins de Rei

S’ha quedat a les portes d’aconseguir-ho, però no ha estat possible: la Federació Obrera no ha arribat a la selecció final del Premi Catalunya Construcció 2012. Tot i això, l’Ajuntament de Molins de Rei ha emès una nota de premsa i ha publicat una noticia a la pàgina web municipal on es considera l’edifici molinenc com a finalista del premi.

El projecte de la Federació Obrera es va presentar al concurs competint amb 193 candidatures en total, realitzades per equips i empreses responsables de dirigir, coordinar i projectar obres acabades durant els anys 2010 i 2011. De les candidatures presentades, el jurat va fer una primera selecció de 52, entre les que hi havia la Federació Obrera. Posteriorment, es va reduir a 21 edificis, els que es consideren finalistes basant-se en la documentació presentada, l’adequació dels raonaments i la justificació dels bons resultats en la categoria a la qual es presenta. En aquest cas competia a la categoria de millor intervenció en edificació existent.

A la darrera fase de 21 finalistes la Federació Obrera no ha entrat després de que els membres del jurat visitessin l’edifici la setmana passada. Fonts de l’organització dels premis asseguren que “estar entre els 52 seleccionats ja és tot un reconeixement”, però en cap cas es pot considerar finalista el projecte de la Federació, com s’ha atribuït el consistori. Fonts properes als premis asseguren que s’ha avisat a l’Ajuntament de Molins de Rei que han comès un error amb la publicació d’aquesta noticia, però tot i fer-se pública la setmana passada, no s’ha corregit l’error una setmana després.

Reconeixement públic a la Nit de la Construcció

El proper 28 de juny es donaran a conèixer els guanyadors dels premis Catalunya Construcció 2012 en les quatre categories existents. El veredicte es sabrà durant la Nit de la Construcció, que se celebrarà a l’hotel Hesperia Tower de l’Hospitalet de Llobregat. La Federació Obrera, tot i que no aspira a guanyar cap premi al quedar fora dels finalistes, sí que rebrà un reconeixement per haver estat un dels projectes seleccionats en aquests guardons organitzats pel Col·legi d’aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers d’edificació de Barcelona.

Recomanacions personalitzades