Cau una banda que robava vehicles i maquinària agrícola al Parc Agrari

El material robat, valorat en uns 2 milions d’euros, l’enviaven a Sudamèrica per via marítima. Les detencions s’han produït després de que els propis pagesos fessin patrulles nocturnes de vigilància.

Els Mossos atribueixen 40 robatoris com a minim a una banda de 12 persones que actuaven al Parc Agrari del Baix Llobregat i el Garraf. Entre el grup de lladres hi havia vigilants d’aparcaments de camions i propietaris d’empreses del sector. Actuaven als camps dels pagesos per robar vehicles i maquinària industrial que després desmuntaven ràpidament a una nau de Viladecans i emmagatzemaven a Gavà, on s’han trobat gran quantitat dels vehicles robats. Ho feien gairebé a diari i tenien una organització molt definida. L’inspector dels Mossos, Jordi Oller, explica que “eren molt descarats, fins i tot robaven grues per carregar cotxes i emportar-se’ls, es disfressaven i anaven amb elements identificatius simulant activitats legals”.

Els líders de l’organització tenien previst abandonar Espanya al mateix temps que enviaven a Sudamèrica quatre contenidors carregats del material robat, que els mossos valoren en uns 2 milions d’euros. Dels 12 arrestats, 8 han ingressat a la presó.

Des del mes de febrer s’havien incrementat els robatoris al Parc Agrari i una trentena de pagesos van decidir posar en marxa patrulles nocturnes. Primer ho van fer en solitari i després de manera coordinada amb els Mossos. La detenció d’aquest grup ha fet baixar els robatoris a la zona, així que els pagesos deixaran les tasques de vigilància però asseguren que ho tornaran a fer si és necessari, segons Mauri Bosch, un dels que han fet guàrdia durant setmanes. Un cop desarticulada aquesta banda que robava material agrícola, els pagesos de la zona ara reclamen que s’actuï contra altres grups que roben coure i ferralla als camps.

Recomanacions personalitzades