Els empresaris molinencs prenen nota de les lleis òmnibus de la Generalitat

Un grup d’empresaris de Molins de Rei assisteix a una xerrada amb el delegat de Govern, Salvador Jorba, on només es van repassar els avantatges de les lleis òmnibus de la Generalitat. Jorba destaca que ara hi ha “menys normes i més fàcils de complir”.

L’alcalde, Xavi Paz, i el delegat del Govern, Salvador Jorba, van explicar els beneficis de les lleis òmnibus // Generalitat de Catalunya

Davant un públic majoritàriament vinculat al sector productiu,  el delegat del Govern de la Generalitat a la província de Barcelona, Salvador Jorba, ha exposat un seguit d’exemples concrets d’aplicació de les lleis òmnibus i els avantatges que representen pel món de la iniciativa empresarial. Segons Jorba, aquest conjunt normatiu “prepara al país per incentivar la recuperació econòmica i facilitar la generació de riquesa”.

“Pretenen facilitar la competitivitat: menys normes i més fàcils d’acomplir”, ha subratllat Jorba, fent incís en que les noves lleis busquen comptar amb la implicació d’ajuntaments i administracions locals, adaptant els seus protocols d’autoritzacions al règim de comunicació prèvia, un dels fonaments de la nova regulació.

Les cinc lleis òmnibus abasten transversalment diferents àmbits d’activitat: agroambiental, econòmic, sanitari, cultural, i de seguretat.  La nova regulació respon al triple objectiu “d’austeritat, aprimament i agilitat”, segons Jorba, que va destacar el suport de les patronals i la Cambra de Comerç però va obviar el rebuig dels sindicats i altres entitats socials.

Càrrecs polítics i empresaris de la vila van escoltar les explicacions de Salvador Jorba // Generalitat de Catalunya

L’acte, celebrat aquest dilluns 18 de juny a la sala Punt de Comerç del Mercat Municipal ha comptat amb la presència del regidor d’Empresa, Esteve Altozano, el regidor de Comerç, Joaquim Martí, i l’alcalde, Xavi Paz, qui va destacar les expectatives que aquesta normativa desperta entre els empresaris pel que significa de “simplificació de tràmits administratius per a empreses i ciutadans”.