Toni de la Flor: El futur és ara

En l’article de la revista “El Llaç” nº 478 del maig passat, el meu company i amic Jordi Romeu amb el títol “El futur en llibertat, més a prop”,  hi escriu un article que  comença esmentant un de meu  d’El Llaç nº 458 de l‘any 2010 (juliol-agost) titulat  “Ara és l’hora”  que compartia pàgina amb un de seu titulat “Encarem el futur”.

Després de llegir-los i poder recordar que hi dèiem tan ell com jo mateix en aquells articles, tots dos coincidíem, això si, a parlar-hi de la gran manifestació del 10 de juliol del 2010, i ell feia una valoració del dia després i posava sobre el paper algunes de les qüestions que segurament es pregunten la majoria dels ciutadans catalans.

El meu article era bàsicament una reflexió de la situació actual del principat de Catalunya abans d’unes properes eleccions que s’acostaven i feia unes consideracions que jo creia que els ciutadans i els partits polítics havien de tenir en compte, i posant de relleu l’oportunitat de fer un salt endavant en l’alliberament nacional, dient com el títol de l’article “Ara és l’hora”.

Han passat pràcticament dos anys de la gran manifestació i continuem igual , per no dir pitjor, sembla que el temps s’hagi parat i estem al dia després i tot segueixi igual, el que vol dir que tant el seu article com el meu son d’actualitat, i més si hi ha un avançament en la convocatòria de les eleccions al parlament de Catalunya, com s’ha dit en alguna ocasió.

El meu article el signava en aquell moment com a president de la secció local d’ERC, i ara vull posar de manifest unes paraules que vaig dir, ja no com a càrrec orgànic d’un partit en el qual milito, si no com a coordinador d’una plataforma unitària com es “Molins de Rei per la Independència” dins de l’Assemblea Nacional Catalana i que el dia 9 de maig davant de 170 ciutadans a la sala Gòtica, deia mes o menys així:

Vivim uns moments crítics i ens cal donar una resposta contundent a les agressions que rebem com a persones i com a país, cal que la societat civil s’organitzi políticament per fer front i superar els reptes que tenim al davant. La nostra força és la unitat en l’acció i en el compromís de defensa de les llibertats nacionals de Catalunya i del conjunt dels Països Catalans, ara és l’hora.

Fa temps que ja és l’hora, a què o a qui esperem?

Mai com ara hi ha hagut tanta sensibilització a favor de la Independència   i no ens han de fer por les preguntes i els dubtes que puguem tenir en les respostes, segur que l’endemà serà millor, siguem valents i pensem amb el benestar dels nostres fills, nets i de nosaltres mateixos.

El futur ja es aquí.