Molins de Rei puja un 5,2% les tarifes de l’aigua

El consum d’aigua serà un 5,2% més car a Molins de Rei a partir del mes de juliol. La tinent d’alcalde Mònica Santamans (CiU) assegura que “s’ha tingut en compte el context de crisi a l’hora de fer aquest augment de tarifes”.  La proposta del govern municipal ha estat recolzada per Iniciativa.

L’aigua a Molins de Rei serà un 5,2% més cara a partir del mes vinent. Segons ha explicat la presidenta de l’Àrea de Sostenibilitat i Territori, Mònica Santamans (CiU), aquest augment respon a la pujada de l’IPC, 3,2%, més “un 2% que respon al deute no amortitzat de l’empresa concessionària del servei”, Aqualia. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Molins de Rei fa que quadrin els números de la inversió d’aquesta empresa privada que gestiona l’aigua des del 1999 i ho farà fins el 2024. A més, Santamans va defensar durant el passat ple municipal  que “s’ha tingut en compte el context de crisi econòmica a l’hora de fer aquest augment de tarifes”.

El govern rep el suport d’Iniciativa per Molins de Rei

La mesura s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern sociovergent i Iniciativa per Molins de Rei. El portaveu ecosocialista, Ivan Arcas, ha argumentat el seu vot a favor explicant que la pujada de les tarifes s’ha fet “seguint criteris que ja feia servir l’anterior govern municipal”. Tot i això, Arcas ha demanat que “les persones amb problemes econòmics no hagin de fer front a aquest augment de les tarifes”.

Per la seva banda, Esquerres per Molins de Rei i PP han optat per l’abstenció i la CUP ha votat en contra. El portaveu d’Esquerres, Jordi Romeu, confirma que la seva formació “valora positivament l’informe el·laborat pels tècnics però no comparteix la pujada de la tarifa ja que no queda clar quins criteris s’han utilitzat per calcular l’IPC”. Emilio Ramos, portaveu i únic regidor del PP, ha argumentat la seva abstenció afirmant que “ja s’ha ficat prou la mà a la butxaca dels ciutadans” i  demanant que “si les empreses que treballen amb l’Ajuntament no tenen beneficis, que s’ajustin el cinturó”.

Roger Castillo, de la CUP, ha argumentat que la seva formació no està d’acord “en pujar el preu al conjunt dels usuaris per molt petit que sigui l’augment” i per aquest motiu han votat en contra. Des de la CUP proposen que es revisi l’estructura de tarifes actual per repartir el cost del servei entre els ciutadans, es millori el rendiment de la xarxa actual i es renegociï a la baixa la concessió amb Aqualia. La CUP considera que l’externalització de 1999 ha hipotecat la presa de decisions polítiques sobre el servei d’aigües els darrers anys i critiquen que l’empresa concessionària rebi 91.099€ de benefici industrial els propers 12 mesos pel simple fet de gestionar el servei.