Uns alumnes del col·legi Sant Miquel guanyen el premi Pilarín Bayés

Un grup d’alumnes de cicle inicial del col·legi Sant Miquel han estat guardonats al novè premi Pilarín Bayés amb un conte titulat Voraviu vers Viufeliç. La popular dibuixant va fer entrega dels premis que tenien com a temàtica els valors positius per superar la crisi.

Pilarín Bayés va dibuixar un drac amb tisores per simbolitzar les retallades davant la consellera Rigau // Obra Social Caixa Penedès

Es van presentar 1.200 contes fets per alumnes de primària, però només hi podia haver 15 guanyadors. Entre ells, es troba un grup d’alumnes del cicle inicial del col·legi Sant Miquel. Amb el pseudònim “Els Taurons” van presentar un conte titulat “Voraviu vers Viufeliç” i han estat escollits com un dels cinc millors contes fet per alumnes del cicle inicial en el novè premi Pilarín Bayés, convocat per l’Obra Social de Caixa Penedès i l’Editorial Mediterrània.

Amb el tema Valors per superar la crisi, l’objectiu d’aquesta novena edició del certamen dirigit als alumnes d’entre 6 i 12 anys era que els nens i les nenes valoressin la crisi, no en el sentit negatiu, sinó com una oportunitat per canviar les coses. A partir de tots els contes rebuts, i com a novetat destacada, el premi incorporava enguany la figura de l’expert –Gregorio Luri-, encarregat d’analitzar la vivència dels més petits en relació a la situació de crisis actual en un estudi anomenat “Estudi Mediterrània – Escoltem els nens”, que s’ha editat en format llibret, i que va presentar-se el mateix dia de la lectura del veredicte. Luri va destacar que els contes dels nens reflecteixen que aquests “han entès la crisi amb més claredat que molts premis Nobel” ja que saben que per superar-la cal “estudiar de valent, concentrar-se millor a classe, aprendre idiomes o no demanar regals inútils”.

L’entrega de guardons es va fer el passat 30 de maig a la sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona i va comptar amb la presència de Pilarín Bayés i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau. Bayés va dibuixar davant Rigau i el centenar de nens presents a la sala un drac amb dues tisores de diferents mides. “La crisi és com una bèstia que retalla a l’engròs”, va explicar als nens la dibuixant, referint-se a les retallades del govern català.