Nou canvi en la circulació del carrer Carril

El carrer Carril passa a tenir el sentit des de la plaça de l’Estació fins a la plaça de la Creu i amplia l’horari amb la circulació tancada. Segons l’Ajuntament, el carrer queda d’aquesta manera més “amable” per als vianants però alguns veïns de la zona mostren el seu rebuig.

Des de la implantació de l’anomenada plataforma única a Molins de Rei, la calçada dels carrers semi-peatonals del Centre Vila, el carrer Carril, on està situada l’estació de Renfe, ha canviat diverses vegades de sentit de circulació. Des de fa uns dies, el carrer és de sentit únic de la plaça de l’Estació en direcció a la plaça de la Creu per “reduir la circulació al Centre Vila”. Segons explica l’Ajuntament en un comunicat, amb aquest canvi els vehicles que vagin a l’estació de tren podran optar per sortir directament a la carretera sense haver de passar pel centre”.

Una nova senyalítica indica els canvis fets al carrer Carril // Ajuntament de Molins de Rei

A més d’aquest canvi, el govern municipal ha iniciat un altre canvi en la mobilitat del carrer Carril: un nou horari com a zona de vianants amb trànsit de vehicles prohibit. Ara, els cotxes i motocicletes tenen l’accés restringit entre les sis de la tarda i les nou del matí. Els caps de setmana, el carrer serà peatonal les 24 hores del dia. L’objectiu d’aquest canvi és “mantenir una coherència i continuïtat amb el carrer Major i fer el carrer més amable per als vianants”. També s’ha fet una nova distribució del mobiliari urbà.

Alguns veïns mostren el seu rebuig a la mesura

Vehicles estacionats al carrer Carril // Toni Bernardino

Aquesta decisió no ha trigat en generar controvèrsia entre els veïns de la zona. Per exemple, en Toni Bernandino ha fet arribar una foto al Facebook de Viu Molins de Rei mostrant com els cotxes estacionen a la zona d’una manera que abans era difícil de veure. En Carlos Solis, propietari d’un establiment de restauració a la zona explica a Viu Molins de Rei que amb el canvi en la mobilitat del carrer Carril “hi ha més circulació” i això suposa “menys gent a la terrassa”. L’alcalde, Xavi Paz, ha defensat en la entrevista de balanç del primer any de mandat que els canvis en la mobilitat del carrer han estat fruït del “consens” amb els veïns de la zona generat a partir de diverses reunions. Paz també matisa que “consens no vol dir unanimitat però si majoria”.