Molins de Rei s’uneix a la xarxa RESCAT de coordinació policial

Molins de Rei formarà part d’un sistema de coordinació entre la Guàrdia Urbana de 19 municipis del sud de l’àrea metropolitana i els Mossos d’Esquadra. Per l’alcalde, Xavi Paz, “tenim una vila segura” però això “contribuirà a millorar”. 

La xarxa RESCAT a la regió policial metropolitana sud es va presentar a la sala Gòtica de Molins de Rei // Departament d'Interior - Generalitat de Catalunya

Molins de Rei és un dels 19 municipis de l’àrea metropolitana sud que s’ha unit a l’anomenada xarxa RESCAT, un dispositiu que intenta millorar les comunicació i la coordinació entre les policies locals i els Mossos d’Esquadra. Segons ha dit el director General de la Policia, Manel Prat, durant la presentació d’aquest sistema a Molins de Rei, la xarxa RESCAT “servirà per millorar el servei al ciutadà a partir d’un model de comunicació que comparteix informació a temps real” entre els Mossos i les policies locals.

Aquesta nova eina permet a Mossos i Policies locals que comparteixen xarxa de comunicació una gestió immediata de les comunicacions urgents dins de la regió policial: davant un avís urgent, s’activen tots els efectius integrats a la xarxa i això permet interceptar i detenir de manera immediata, vehicles i persones. Això es tradueix en un major nivell de seguretat i un suport i auxili mutu en cas de necessitat que permet als cossos policials actuar de forma segura i amb eficàcia.

Amb la implantació de la xarxa RESCAT a Molins de Rei i els municipis del seu entorn, el departament d’Interior culmina el desplegament territorial d’aquest sistema de coordinació policial que porta uns mesos estenent-se arreu de Catalunya. A partir del dilluns 11 de juny, les policies locals de la Regió Policial Metropolitana Sud compartiran informació en temps real amb els Mossos d’Esquadra mitjançant canals o grups de comunicació conjunts en les emissores de les sales de control.

Els19 municipis que comparteixen informació amb Molins de Rei a la regió policial metropolitana sud són Begues, El Papiol, Esparreguera, Gavà, Gelida, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Pere de Ribes, Viladecans, Vilanova i la Geltrú, Castelldefels, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Boi de Llobregat, Sitges, Sant Climent de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, El Prat de Llobregat i La Palma de Cervelló.

Millorar la seguretat a Molins de Rei

L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha assegurat que aquesta adhesió a la xarxa RESCAT “contribuirà a millorar” la seguretat d’una vila que “ja és segura per si mateixa”. Tot i això l’alcalde també ha dit que “a vegades la percepció de seguretat no es correspon amb la realitat”. Durant els propers dies l’Ajuntament presentarà canvis en el cos de seguretat local presentant un nou model de policia de proximitat.