Mor Andreu Marquès, monjo molinenc amb una àmplia trajectòria acadèmica

El molinenc Andreu Marquès, monjo de Montserrat des de fa més de mig segle, ha mort als 74 anys d’edat. Marquès va dirigir la revista Documents d’Església des de 1970 fins el 1986 i va estar al capdavant de Qüestions de Vida Cristiana entre el 2001 i el 2008.

Andreu Marquès ha estat monjo a Montserrat durant 53 anys, fins la seva mort // Parròquia de Sant Miquel

El passat diumenge 3 de juny, Andreu Marquès i Martí va morir al monestir de Montserrat a l’edat de 74 annys. Nascut a Molins de Rei el 18 de desembre de 1937, era monjo de Montserrat des de 1957. Va ingressar al monestir benedictí quan feia 20 anys. Fins llavors, el seu nom era Miquel. Així el van batejar i així va passar la seva infància a Molins de Rei.

Al entrar a cursar estudis filosòfics i teològics a Montserrat va rebre el nom monàstic d’Andreu, amb el qual va signar tots els seus treballs. Va ser conegut especialment per dirigir la revista Documents d’Església des de 1970 fins l’any 1986. Anys després, des del gener de 2001 fins al desembre del 2008 va ser director de la revista Qüestions de Vida Cristiana.

Abans de posar-se al capdavant de publicacions religioses va estudiar fins obtenir el doctorat en filosofia. Va ser professor al monestir de Montserrat, a la facultat de Teologia de Catalunya i a la facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull (URL). També va fer classes a la facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna de la URL, a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura La Salle i a l’Institut de Teologia de Barcelona. A més, va publicar diversos llibres sobre hermenèutica, teoria del coneixement i de la racionalitat, ètica econòmica i filosofia del llenguatge.

La missa funeral en la seva memòria serà aquest dijous 7 de juny a les 20.30 hores a la parròquia de Sant Miquel de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades