La Granja estrena millores de mobilitat amb un col·lapse circulatori

La Rambla de la Granja ja arriba fins al carrer Anselm Clavé i la rotonda amb la C-1413 porta dies en funcionament. Tot i que les obres formen part d’un pla de millora de la mobilitat del barri de la Granja, no han pogut evitar el col·lapse circulatori en els primers dies d’obertura del Mercadona.

El pàrquing exterior del nou Mercadona va estar ple divendres des de primera hora // Ruth Castro

Els molinencs que viuen al barri de la Granja tenen des de divendres un veí molt mediàtic. Amb l’expectació prèvia sorgida al seu voltant –amb visita d’obres per part de l’alcalde inclosa-, el Mercadona va obrir les seves portes el passat divendres enmig d’una gran expectació. Tanta, que es van desbordar les previsions i la mobilitat al barri de la Granja es va arribar a veure col·lapsada en algun moment.

Fins a tres patrulles de la Guàrdia Urbana van haver de desplaçar-se al barri per regular el trànsit en alguns moments de la tarda de divendres i també del matí, coincidint amb el mercat setmanal. Els veïns, a través de les xarxes socials, van expressar el seu malestar i es queixaven del temps que trigaven en sortir del barri davant les cues provocades per la gran afluència de compradors que havien anat al barri en els seus respectius vehicles. Alguns, fins i tot, ho van arribar a comparar amb un dia de Candelera.

El cartell de Complet va estar penjat gran part del dia a l'aparcament interior // El Llaç

Pla de millora de mobilitat finalitzat

El col·lapse circulatori es produïa un dia després de que es finalitzessin les obres d’un pla especial fet per l’Ajuntament amb l’objectiu de millorar la mobilitat del barri davant l’increment de trànsit previst per l’arribada del nou supermercat. La prolongació de la Rambla de la Granja fins al carrer Anselm Clavé en sentit muntanya des del carrer Bruc és una de les actuacions més destacades. L’altra canvi important ja porta uns dies en funcionament: es tracta d’una nova rotonda a la intersecció del nus viari entre el carrer paral·lel a la C-1413, la rambla de la Granja i el carrer sense sortida d’accés a l’aparcament.

El perllongament de la rambla de la Granja arriba fins el carrer Anselm Clavé // Ajuntament de Molins de Rei

Durant aquesta setmana, l’Ajuntament ha informat a través d’un comunicat que s’instal·larà la nova senyalització vertical “per millorar l’eficàcia de la mobilitat, la orientació per arribar als punts d’interès i reforçar els fluxos de gent i vehicles de La Granja cap al Centre Vila amb l’objectiu de potenciar el comerç dels barris“.

El pla de millora de La Granja també ha representat la implantació de dues parades de bus amb panells solars que donen informació sobre el temps real de pas de l’autobús.

Recomanacions personalitzades