El Festival de Cine de Terror retalla en premis

El Festival de Cine de Terror de Molins de Rei no tindrà concurs de cartells en l’edició d’aquest 2012. El premi del públic en el concurs de curtmetratges es mantindrà però es queda sense dotació econòmica. Com a novetat, s’organitza el primer concurs de curts de terror per a instituts.

El concurs de curtmetratges de premis s’està consolidant amb el pas dels anys // Festival de Cine de Terror de Molins de Rei

La organització del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei ha anunciat que les retallades també han arribat al seu certamen. El concurs de cartells desapareix i la imatge del festival sorgirà dels propis organitzadors en la 31a edició del festival, que es celebrarà entre el 30 d’octubre i el 4 de novembre, mantenint els sis dies de durada del festival estrenats l’any passat amb la incorporació del concurs de llargmetratges.

D’altra banda, les retallades econòmiques també faran que el premi del públic perdi la seva dotació econòmica. No hi haurà recompensa econòmica pel millor curtmetratge segons la valoració del públic de l’onzena edició del Concurs de Curtmetratges. Tot i això, sí que es mantindrà el premi al palmarès i es reconeixerà públicament al guanyador en l’entrega de premis d’un festival que continua creixent any rere any. L’edició del 2011, que era la trentena, va aconseguir augmentar el nombre d’assistents en un 20%.

Nou concurs per instituts

No tot són desaparicions de guardons al Festival de Cine de Terror. L’edició d’enguany tindrà com a novetat el primer concurs de curts de terror per a instituts, organitzat conjuntament amb l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). Fins ara, es feien sessions matinals de projeccions exclusives per a instituts durant la setmana del Festival. L’any passat van assistir 450 estudiants de centres de Molins de Rei i Sant Vicenç dels Horts. Ara es buscarà que passin de ser simples espectadors a creadors i protagonistes de curtmetratges. La convocatòria i les bases per participar-hi es donaran a conèixer durant el mes de setembre.

Recomanacions personalitzades