Els Matossers difonen l’activitat castellera entre els nouvinguts

La colla castellera dels Matossers de Molins de Rei organitza per tercer any consecutiu un taller per difondre l’activitat castellera entre les persones nouvingudes a la vila. El taller es realitzarà el dimecres 23 de maig a les 7 de la tarda a Ca n’Ametller.

Els Matossers, en col·laboració amb el Servei Local de Català, organitzen una activitat de difusió de l’activitat castellera. L’acte, que arriba a la seva tercera edició, es planteja com una exposició molt participativa dirigida a persones nouvingudes a Molins de Rei que vulguin conèixer de prop una tradició molt estesa en tot el territori català i una entitat cultural de la vila que aquest 2012 fa deu anys.

L’acte serà aquest dimecres 23 de maig a les set de la tarda a la sala d’actes de Ca n’Ametller. Per assistir-hi no cal apuntar-s’hi prèviament. Els Matossers ensenyaran les parts d’un castell i els tipus de construccions, el vocabulari bàsic de les colles castelleres, el motiu dels colors de les camises, el nom de les peces de roba que conformen el seu vestit característic i altres detalls que acabaran amb l’enlairament d’un petit castell al pati de Ca n’Ametller.

L’any passat, la colla castellera va organitzar un taller similar que va permetre a un grup d’estudiants de català conèixer els castellers de primera mà.

Recomanacions personalitzades