Els instituts de Molins de Rei secunden majoritàriament la vaga d’ensenyament

La vaga contra les retallades en ensenyament té un seguiment molt gran als instituts de la vila. El 98% dels alumnes del Bernat el Ferrer no han fet classe. Les llars d’infants i les escoles de primària secunden la vaga de manera desigual, depenent del centre.

Els professors del Bernat el Ferrer porten setmanes fent mobilitzacions en contra de les retallades // IES Bernat el Ferrer

La vaga convocada contra les retallades en el sector educatiu té un gran seguiment entre els instituts públics de Molins de Rei. A l’institut Bernat el Ferrer, últimament molt actiu en la mobilització a favor de l’escola pública digna, el 98% dels alumnes no ha assistit a classe durant la jornada del 22 de maig, segons ha informat Ràdio Molins de Rei. Pel que fa als professors, 19 mestres han fet vaga i 16 no.

A l’institut Lluís de Requesens s’ha fet un gran seguiment de la vaga però sense arribar als nivells de l’altre centre de secundària públic de la vila. Segons la ràdio municipal, entre els alumnes més grans del segon cicle de l’ESO i el batxillerat s’ha secundat la vaga “majoritàriament”. Entre els alumnes de primer i segon d’ESO aproximadament el 50% no ha assistit a classe. Més de la meitat de professors, però, no han fet vaga en aquest institut.

Seguiment desigual a les llars d’infants i les escoles de primària

L’escola Estel ha fet un seguiment complet de la vaga entre el seu professorat, complint sempre amb els serveis mínims indicats i el Josep Maria Madorell ha comptat també amb un recolzament ampli a la vaga: 15 professors s’han sumat a la convocatòria enfront els 12 que han fet classe. Pel que fa als alumnes, el 65% d’educació infantil han secundat la vaga, mentre que en l’educació primària ha arribat al 72%.

La resta d’escoles de primària, en canvi, no han respost amb la mateixa força a la convocatòria de vaga. Les escoles Alfons XIII i Castell Ciuró han funcionat amb normalitat, amb tot el professorat disponible i una “incidència mínima”, asseguren des del consistori. En el moment de la publicació d’aquesta noticia encara no es  compten amb dades fiables de les escoles Alzina, Pont de la Cadena i La Sínia.

Pel que fa a les llars d’infants, El Cargol, El Rodó, La Traca i Tambor i Patufet tampoc han notat els efectes de la vaga. Sí que s’ha fet palesa, en canvi, a la llar d’infants El Molí, on un terç de la plantilla s’ha sumat a la vaga, segons les informacions donades per Ràdio Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades