Meritxell Puig: El suport als nostres joves és una prioritat de la sociovergència molinenca?

Meritxell PuigEn aquest darrers anys, un dels aspectes que més havien avançat en el nostre Ajuntament eren les polítiques de Joventut. I dic eren, perquè en el darrer any amb el nou govern de PSC-PSOE i CiU aquestes polítiques no només no han avançat, sinó que gairebé han quedat en l’oblit. O, si fóssim mal pensats, han estat aniquilades.

El 3r Pla Director de Joventut, aprovat per unanimitat al Ple de l’Ajuntament, s’havia convertit en un element de treball per part de les entitats juvenils de Molins de Rei, en un espai de debat que implicava als i les joves en tots els àmbits i espais de l’Ajuntament; un element clau que actualment és en fase d’extinció.

Les polítiques de suport a l’emancipació, on la Borsa Jove d’Habitatge tenia un paper transcendental, s’han volatilitzat (ja no existeixen) sense que ni tan sols els seus usuaris (joves i propietaris amb contractes en vigor) en tinguessin cap mena  d’informació. Simplement  esperpèntic, i més si tenim en compte que els diners que deu la Generalitat a la Borsa Jove d’Habitatge pels serveis prestats en anys anteriors feia que no s’haguessin de posar recursos.

Ara, els ha tocat el torn a les entitats. Lamentem profundament el maltractament i la falta de compromís del Regidor de Joventut i de tot l’Ajuntament, amb el seu alcalde al capdavant, per mantenir el compromisos adquirits. Els casos del Mulei (impedint la celebració d’una festa al carrer per commemorar el seu 5è aniversari) o dels Metal Defenders (posant tota mena de problemes a la celebració del concert del 10è aniversari, un concert que durant 9 anys s’ha realitzat sense cap incident) van en aquesta línia. El projecte de pressupostos participatius penja d’un fil i està pendent del suport d’altres administracions. L’adaptació de l’Espai Jove en un espai de creació multimèdia està al calaix del somnis. El pla d’usos i l’obertura oficial de l’edifici de la Federació Obrera ja fa un any que s’endarrereix.

Transcrivint Xosé Mourinho. Per què? Confien tan poc en les entitats juvenils o en els i les joves de Molins de Rei? La resposta cada cop és més evident: els i les joves de la vila no són la seva prioritat.

El temps acaba posant a cadascú en el seu lloc, però en només un any l’autoanomenat “govern del canvi” ha destrossat la feina feta durant anys, com aquells que destrueixen les coses perquè, o no les entenen, o són incapaços de mantenir-les.

Per nosaltres, la gent d’Esquerres per Molins de Rei, tal i com hem demostrat en els darrers anys des del govern de la nostra vila, considerem els i les joves el nostre futur, i per tant,  mantenim el compromís i la prioritat cap els seus problemes i les seves necessitats.

És sorprenent com encara alguns celebren aquest primer any de mal govern. Potser és que el que ens espera és encara pitjor!!!!

Recomanacions personalitzades