Meritxell Puig: El suport als nostres joves és una prioritat de la sociovergència molinenca?

Meritxell PuigEn aquest darrers anys, un dels aspectes que més havien avançat en el nostre Ajuntament eren les polítiques de Joventut. I dic eren, perquè en el darrer any amb el nou govern de PSC-PSOE i CiU aquestes polítiques no només no han avançat, sinó que gairebé han quedat en l’oblit. O, si fóssim mal pensats, han estat aniquilades.

El 3r Pla Director de Joventut, aprovat per unanimitat al Ple de l’Ajuntament, s’havia convertit en un element de treball per part de les entitats juvenils de Molins de Rei, en un espai de debat que implicava als i les joves en tots els àmbits i espais de l’Ajuntament; un element clau que actualment és en fase d’extinció.

Les polítiques de suport a l’emancipació, on la Borsa Jove d’Habitatge tenia un paper transcendental, s’han volatilitzat (ja no existeixen) sense que ni tan sols els seus usuaris (joves i propietaris amb contractes en vigor) en tinguessin cap mena  d’informació. Simplement  esperpèntic, i més si tenim en compte que els diners que deu la Generalitat a la Borsa Jove d’Habitatge pels serveis prestats en anys anteriors feia que no s’haguessin de posar recursos.

Ara, els ha tocat el torn a les entitats. Lamentem profundament el maltractament i la falta de compromís del Regidor de Joventut i de tot l’Ajuntament, amb el seu alcalde al capdavant, per mantenir el compromisos adquirits. Els casos del Mulei (impedint la celebració d’una festa al carrer per commemorar el seu 5è aniversari) o dels Metal Defenders (posant tota mena de problemes a la celebració del concert del 10è aniversari, un concert que durant 9 anys s’ha realitzat sense cap incident) van en aquesta línia. El projecte de pressupostos participatius penja d’un fil i està pendent del suport d’altres administracions. L’adaptació de l’Espai Jove en un espai de creació multimèdia està al calaix del somnis. El pla d’usos i l’obertura oficial de l’edifici de la Federació Obrera ja fa un any que s’endarrereix.

Transcrivint Xosé Mourinho. Per què? Confien tan poc en les entitats juvenils o en els i les joves de Molins de Rei? La resposta cada cop és més evident: els i les joves de la vila no són la seva prioritat.

El temps acaba posant a cadascú en el seu lloc, però en només un any l’autoanomenat “govern del canvi” ha destrossat la feina feta durant anys, com aquells que destrueixen les coses perquè, o no les entenen, o són incapaços de mantenir-les.

Per nosaltres, la gent d’Esquerres per Molins de Rei, tal i com hem demostrat en els darrers anys des del govern de la nostra vila, considerem els i les joves el nostre futur, i per tant,  mantenim el compromís i la prioritat cap els seus problemes i les seves necessitats.

És sorprenent com encara alguns celebren aquest primer any de mal govern. Potser és que el que ens espera és encara pitjor!!!!

 • andrea

  Home, que parli una persona que hi era coordinadora de festes de barri, i a hores d'ara sense pagar les factures del dinar de la trobada a les associacions, tela, per no parlar de la seva programació d'aquesta trobada

 • Pere

  Andrea, quin nivell el teu. Es carreguen les coses que s'estaven fent pels joves i tu a l'atac personal, que se te nota el carné. Per cert, sembla que la factura l'hauria de pagar o l'Ajuntament o les associacions de veïns, si us plau informat abans de parlar.

  • andrea

   Les factures les hauria de pagar l'Ajuntament del dinar de la trobada de associacions, ara be la coordinació i com a minim la responsabilitat per demanar que cadascun paguessi una part del dinar va esser d'una persona i com a minim si no es podia fer efectiu el pagament per responsabilitat la persona encarregada hauria de informar .
   I no es un atac personal, podria fer un recull del seu article que en algunes coses té rao , però en altres s'hauria de matissar moltes coses, per exemple quin es el cost d'un concert heavy amb l'assitencia que té, despres es queixem d'ajudes més socials

 • Pere

  Andrea,
  Si la responsabilitat és del ajuntament demana-la a qui toca i no facis demagògia, com la del preu del concert, no estem parlant d'això estem parlant de suport al joves de la vila, perquè per això que dius segur que no faríem ni firrabirra, ni butlletins, ni l'alcalde del Psoe tindria els càrrecs de confiança que cap, repeteixo, cap alcalde de Molins ha tingut mai. I la cup sense denunciar-ho, que estrany!!
  Si no volen que es faci el concert que ho diguin al començament però que no els putegin.
  Per cert si vol parlem d'aquest meravellós pla d'habitatge, però si s'han carregat l'element més potent d'aquest pla, que era la borsa jove, i mira quantes persones treballen a l'oficina ara i que poden fer.
  La sociovergència s'esta carregat el futur de la vila.

  • carles

   la cup els ha criticat tots, tan els de l'alcalde actual del psoe o els seus amics de ciu com els d'erc i icv quan va haver-hi follón la legislatura passada….

 • joancarlesprimer

  Txell, el teu comentari és poc afortunat i deslleial cap a la Institució per a la que has treballat. T'has quedat sense feina, i és una trastada, però els companys de Joventut de l'Ajuntament de Molins de Rei continuen sent els mateixos i les polítiques no crec que hagin canviat gaire. Política, sí; demagògia, no. Petons.

 • Pingback: S'obre el procés participatiu per decidir l'ús d'una part del pressupost en Joventut | Viu Molins de Rei()