El ple municipal aprova reactivar el Consell Municipal Agrari

El ple municipal aprova per unanimitat una moció que compromet a l’Ajuntament a convocar de forma immediata el Consell Municipal Agrari. L’objectiu és debatre la situació del sector agrari a Molins de Rei i analitzar actuacions i propostes de millora, així com elaborar un Pla d’Actuació agrari local.

El món agrari es fa especialment visible a Molins de Rei durant la Fira de la Candelera // David Guerrero

L’Ajuntament de Molins de Rei convocarà de forma immediata el Consell Municipal Agrari, un organisme creat al 2003 i que vuit anys després només s’ha reunit dues vegades. És una de les resolucions que es desprenen d’una moció impulsada per Esquerres per Molins de Rei i aprovada per unanimitat al ple municipal del mes d’abril. D’aquesta manera es busca analitzar actuacions i propostes de millora pel sector agrari a Molins de Rei i “elaborar un Pla d’Actuació agrari local que permeti dibuixar una tendència positiva per al sector”, segons va explicar la regidora d’Esquerres, Sílvia Guillén.

Des d’Iniciativa per Molins de Rei, Ivan Arcas, va donar total suport a la petició d’Esquerres i va assegurar que el Consell Agrari era més important que mai “davant l’afectació que pot tenir la instal·lació d’Eurovegas a la comarca, transformant el model de convivència de la ciutadania”. El seu partit, igual que Esquerres per Molins de Rei i la CUP, ja van mostrar el seu rebuig a Eurovegas a l’anterior ple. Segons Arcas, s’acabi fent Eurovegas o no, “s’ha obert el meló del Parc Agrari i si no ve Eurovegas pot venir qualsevol altra inversió que posi en perill l’agricultura al Baix Llobregat i a Molins de Rei”. En aquest sentit, la regidora de CiU, Mònica Santamans, va emplaçar a traslladar el debat sobre aquest tema a l’òrgan de gestió del Parc Agrari del Baix Llobregat, tot i que es va mostrar favorable a la reactivació del Consell Agrari de Molins de Rei.

La moció també insta al Govern de la Generalitat a complir una resolució del Parlament de Catalunya que qualifica el sector agrari d’estratègic per a Catalunya i defineix mitjançant més de cent línies d’actuació les prioritats de la política agrària catalana per als propers anys. La resolució –que va ser aprovada l’abril de 2010 i va tenir el suport de tots els grups polítics, del sector i del Govern– intenta respondre així a la greu crisi estructural que pateix la pagesia catalana, agreujada per la conjuntura econòmica.

Recomanacions personalitzades