El Consell Comarcal fa una aportació extraordinària per garantir les beques menjador

El Consell Comarcal del Baix Llobregat s’ha vist obligat a recórrer un fons per atendre a infants en situació de risc de la Diputació de Barcelona per poder garantir les beques menjador fins a final de curs. Ha estat la solució presa després de que Ensenyament es negués a augmentar la seva aportació econòmica.

Joaquim Balsera es mostra preocupat pel futur de les beques menjador a la comarca // Consell Comarcal del Baix Llobregat

Fa uns mesos es va llençar el crit d’alarma des del Consell Comarcal del Baix Llobregat: no hi havia diners per subvencionar les beques menjador fins a final de curs per a prop de 7.000 alumnes. Després de la negativa d’Ensenyament a augmentar la seva aportació, un fons d’urgència per atendre a nens en situació de risc ha estat la solució. Seran 285.000 euros que posaran el propi consell Comarcal i la Diputació de Barcelona el que ha evitat que a mitjans de maig els alumnes becats a tota la comarca es quedin sense el servei en un moment en el que ja es començaven a detectar alguns centres d’educació primària de municipis del Baix Llobregat que no podien garantir el servei de menjador sense les aportacions públiques.

A Molins de Rei són 170 els alumnes que tenen beca menjador. Entre l’aportació extraordinària del Consell Comarcal i els 50.000 euros que aporta l’Ajuntament de Molins de Rei, es garanteix la beca fins a final de curs.

Incertesa de cara a l’any vinent

Solucionat el problema per aquest any, el president del Consell Comarcal, Joaquim Balsera, apunta que ja treballen en com poder continuar oferint el servei sense problemes de cara a l’any vinent: “El nostre objectiu és no reduir el nombre de nens i nenes que tenen la beca, aconseguint els recursos necessaris per tal de garantir el servei sent el més imaginatiu possibles a l’hora de rentabilitzar els pocs recursos que tenim”.

El Consell Comarcal del Baix Llobregat ja s’ha reunit amb la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, sense aconseguir cap compromís. “És imprescindible que el govern català articuli dotacions pressupostàries suficients per garantir plenament les beques menjador del curs vinent”, ha remarcat Balsera després de la reunió.

Recomanacions personalitzades

  1 comment for “El Consell Comarcal fa una aportació extraordinària per garantir les beques menjador

  1. Pere
    21/05/2012 at 16:47

    Carai, ara sabem quelcom del que fa el Concell Comarcal, apart de ser el refugi de politics en declive.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *