L’Estat redueix la inversió en infraestructures al Baix Llobregat

Els pressupostos generals de l’Estat pel 2012 comporten un 63,4% menys d’inversió al Baix Llobregat. El Consell Comarcal es sent marginat i alerta de la saturació d’algunes vies de comunicació.

El Baix Llobregat rebrà un 63,4% menys d’inversió que l’any passat en infraestructures, segons es desprèn dels pressupostos generals de l’estat. La retallada en inversió suposarà l’endarreriment de projectes ja planificats com els nous accessos viaris i ferroviaris al port de Barcelona, el soterrament de les vies de Renfe a Sant Feliu de Llobregat i la línia Rodalies R-3 entre Castelldefels i Cornellà.

En altres casos, fins i tot comporta la congel·lació d’obres que es troben a mitges com la variant de Vallirana i la connexió de l’autovia A-2 i l’autopista AP-2 a l’alçada de Pallejà. “Infraestructures fonamentals per la nostra economia no es contemplen, contundentment hem de dir que l’Estat margina al Baix Llobregat en les seves inversions”, es queixa el president del Consell Comarcal, Joaquim Balsera.

En total, l’Estat invertirà prop de 25 milions d’euros, mentre que l’any passat van ser més de 67 milions. El Consell Comarcal creu que aturar la construcció d’infraestructures clau pot comportar greus problemes de mobilitat en unes vies de comunicació ja saturades.

Recomanacions personalitzades