L’Ajuntament vol integrar Mercadona amb el comerç tradicional

La instal·lació de Mercadona al barri de la Granja es veu per part de l’Ajuntament com “una oportunitat per impulsar l’economia local de Molins de Rei”. El consistori pretén integrar el supermercat en la marca “Molins de Rei Centre de Comerç”.

L'alcalde i diversos regidors van visitar les obres el passat divendres acompanyats de personal de Mercadona // David Guerrero

Mentre s’estén la preocupació entre els petits comerciants pel que pot comportar l’obertura de Mercadona, l’Ajuntament de Molins de Rei ha aprofitat l’ocasió per posar en marxa un pla especial amb la intenció de reforçar l’atractiu comercial de la vila. Un dels principals objectius és integrar Mercadona en la marca “Molins de Rei Centre de Comerç”. “Es tracta d’una oportunitat per reforçar la marca comercial de Molins de Rei i impulsar l’economia local”, va assegurar l’alcalde, Xavi Paz, en una visita a les obres de construcció de Mercadona el passat divendres.

L’Ajuntament de de Molins de Rei i els responsables de l’empresa Mercadona estan treballant de manera conjunta per aconseguir que la instal·lació del nou supermercat representi un impacte positiu per a l’economia de la vila. Degut a la distància entre el nou supermercat i el nucli comercial més tradicional, l’Ajuntament pretén “facilitar la passejada comercial des de la Granja fins al Centre Vila”, segons Paz.

L’alcalde celebra la inversió i es mostra confiat de que l’obertura del nou supermercat tindrà un balanç positiu sobre el comerç molinenc: “En temps de crisi, hem sabut atreure una aposta per la vila i hem treballat conjuntament amb l’empresa perquè reverteixi en benefici de tots”. En quant a llocs de treball, com ja detallava ahir Viu Molins de Rei, seran 14 molinencs els que deixaran l’atur per treballar al Mercadona. Sis persones que ja treballaven a l’empresa han demanat el trasllat al seu municipi de residència. En total, treballaran 50 persones al supermercat.

 • Teresa

  ¿ Falta trabajo en el Ayuntamiento y se tiene que ir de visita a pasar un ratito,…. , para no solucionar nada? El tiempo lo dirá, pero este equipamiento será el remate final para el undimiento del Mercado Municipal que tanto dinero nos costó y que nunca vamos a amortizar. Espero que todo esto tenga un coste político a quienes han promocionado desde el inicio este establecimiento.

 • Miquel

  Estaran contents els comerciants de la vila, especialment els del Mercat, autoserveis, i altres botigues de menjar i queviures. Ja veurem si al final aquestes 14 places (de les 50 o 150,,, que hi havien d'haver) comportaran un benefici per Molins de Rei o acabaran amb uns quants llocs de treball de botiguers o treballadors d'altres petites superfícies. Sembla que el Mercadona sigui la gran obra de govern (i governs anteriors) per reduïr l'atur! Estem parlant d'una empresa privada o d'una pública?

 • Layla

  Em sembla bona idea ja que al marcadona hi vindrà molta gent d’altres poblacions, jo soc botiguera i ho visc amb il·lusió i com un nou impuls al comerç local. Penso que es bona idea aprofitar el “tirón” per potenciar-nos.

  • Joan Antón

   Layla,
   Quan vas al mercadona de Sant Feliu, pares a algún comerç?
   fas alguna gestió per poca que sigui a Sant Feliu?
   De debó,
   1. No ets botiguera
   2. No t'afecta la crisi
   3. Ets una mica ingenua
   I que consti que aniré a comprar-hi com faig a sant Feliu..
   però no t'ho creus ni tu que lo de l'impuls local.

 • marc

  El temps dirà si ha estat una decisió encertada. Certament, l'atur no el salva Mercadona, i no se si es per incompetència dels politics actuals que han permès ara que les 50 places de feina no fossin totes per gent del poble, o perquè els anteriors van exagerar massa, o probablement per ambdós motius.
  El consol que ens queda a la resta es que els de Molins no haurem d'anar a comprar a Sant Feliu, perquè ho sento molt, però els preus del mercat no són per totes les butxaques!

 • Pere

  Amb tanta xalamenta, semble una empresa pública i no privada. Com diria el Mohamed Jordi, aquesta gent se os esta pixant a la cara, o si mes no, a la pared de l'ajuntament.

 • maria

  Tantas entrevistas que hicieron y solo cogen a 14 personas de molins, ¡¡vaya engaña-bobos!!, se decía que serían todos de molins y esto sucede porque el ayuntamiento no sabe hacer su papel y negociar con el super de sólo coger a molinenses.

  • Teresa

   maria : Según las respuestas del actual alcalde (PSC), ( miércoles 9 en RMdR) el que el consistorio pueda "asegurar" puestos de trabajo en Mercadona para los molinenses, es anticonstitucional , y asegura que los del PSC en sus declaraciones sólo aseguraron "priorizar" que los puestos de trabajo fuesen para gentes de Molins de Rei, ¿ Acaso priorizar no es anticonstucional? , ¿ Porqué el constorio (PSC+CIU) se mete e interfiere tanto en eso del Mercadona, con declaraciones visionarias y ocurrencias varias, como si fuese e propiedad municipal, acaso no tienen suficiente trabajo en el Ayuntamiento? , Mercadona es una empresa privada y como todas, busca el máximo beneficio en todo, núnca admitirá interferencias ni ocurrencias variadas de ediles chupamicros

 • maribel

  Fa anys que compro al Mercadona i he d'anar a altres pobles a fer-ho. Estic contenta de poder-ho fer a casa, al meu poble.
  Del tema del mercat, fa 12 anys que estic casada i tinc dos fills, i no he pogut anar mai a comprar al Mercat, no m'ho puc permetre. Mes que un Mercat municipal sembla una botiga vip. Peró es el to de tot lo municipal en aquest poble, com la piscina: que te de municipal? Nomes es per a rics.

 • Joan Antón

  Que una de les més importants obres de govern, o així és com ho venen (Web, Sala Gòtic, panfletos Psc, etc..) sigui fer un Mercadona ho trobo espectacular.
  Jo soc client de Mercadona a vegades a Sant Feliu, una cosa no treu l'altra.
  Però que l'ajuntament n'hagi fet bandera quasi confonent entre lo públic i lo privat ho trobo lamentable.
  I tota la moto que han venut de llocs de treball i impuls de comerç local. La veritat, es esperpèntic.
  I reitero, no entro en la necessitat d'un Mercadona, només dic que si aixó és la gran obra de Govern municipal, estem apanyats.
  Potser més valía fer les gestions donar llicencies i etc.. i no voler vendre tant, perquè realment no cal, s'han posat en un bon jardí. Veurem com va tot plegat, però recorda bastnat la pelicula Bienvenido Mr. Marshall. Tinc ganes de veure la imatge del Paz i el Casals amb una bandereta de Mercadona amb tot el seguici, serà dantesc.
  Anirem a comprar de tant en tant, però el crèdit d'aquest govern, ja està més que venut…

 • Carme F

  Crec que la feina d'una alcalde és potenciar el seu municipi, desde lo public i desde lo privat. O no heu vist com molts municipis es disputen empreses per a que vagin als seus terrenys?. Trobo que és lògic que en vulguin treure un rendiment per la vila….vamos si no fessin em semblaria fatal, la veritat

  • Joan Antón

   El rendiment el treu Mercadona, Sra. Carme.
   Molins hi guanya un nou establiment comercial, que no està malament,
   però veurem que hi perd..
   I l'ajuntament fot un any que no sap on va.. el marge de confiança ja s'ha acabat.
   Distreure la gent de l'incapacitat per governar està molt bé, però a l'hemeroteca
   de moment quedarà com el 2012 l'any que es va inaugurar un Mercadona. I res més..

 • FEKISA

  Molt bé, Mercadona, ets la gran medalla que es possarà l'Ajuntament de Molins de Rei. Ja que estan tant perduts, doncs A POSSAR-SE MEDALLES…

 • Teresa

  De momento, tras la espectacular inaguración del día 25 , sin una triste copa de cava,… parece que los compradores son de los alrrededores de Molins y van directamente al grano , no se entretienen en otras tiendas o bares del comercio local y no se producen las "sinergias" aludidas por el regidor de comercio (CIU) , excepto en los embotellamientos del tráfico. El parking es un culo de botella sin las seguridades de anti pánico vigentes.

 • Pingback: La Granja estrena millores de mobilitat amb un col·lapse circulatori | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: CiU valora "molt positivament" el primer any de sociovergència | Viu Molins de Rei()