Mercadona crearà finalment 14 llocs de treball per a molinencs

50 persones treballaran al Mercadona del barri de la Granja, però finalment només han estat contractats 14 veïns de Molins de Rei que es trobaven a l’atur. Sis molinencs que treballaven a altres establiments de la mateixa empresa es traslladaran al nou supermercat.

Els operaris finalitzen les obres per inaugurar el supermercat el 25 de maig // David Guerrero

Mercadona no serà la gran salvació per a les 1.818 persones que es troben a l’atur a Molins de Rei. Els números d’ocupació finals que ha presentat l’Ajuntament queden molt lluny de les il·lusions de molts molinencs: hi haurà 50 llocs de treball i d’aquests, només 20 corresponen a veïns de Molins de Rei. Sis d’ells són personal de Mercadona que es troba en altres supermercats de l’àrea metropolitana i que ha demanat el trasllat al seu municipi de residència, els 14 restants són llocs de treball de nova creació.

“Hem treballat conjuntament amb els processos de l’empresa per aconseguir que el 50% del personal sigui de Molins de Rei”, ha assegurat l’alcalde, Xavi Paz, a les portes del supermercat en una visita de premsa a les obres. Davant les grans expectatives creades per l’obertura d’un Mercadona, en els últims mesos han participat més de 2.000 persones en el procés de selecció de personal, dels quals, la majoria -segons fonts municipals- eren residents a Molins de Rei. En només un mes ja s’havien apuntat 600 persones. El Centre d’Ocupació Joan Garcia Nieto va tramitar les candidatures i Mercadona ha estat qui finalment ha fet la tria definitiva, deixant la xifra de contractats considerablement per sota del 50% anunciat per l’alcalde.

La creació d’ocupació com a reclam polític

Els 14 nous llocs de treball creats per a Molins de Rei són la xifra definitiva després de missatges optimistes llançats des del primer moment que es va plantejar la possibilitat de l’aterratge de la marca valenciana al barri de la Granja. El més agosarat va ser Ivan Arcas, que va prometre 150 llocs de treball en plena campanya electoral fa un any, quan encara ni tant sols estava confirmada l’arribada de Mercadona a la vila. El mateix dia que Arcas pecava d’optimista amb Mercadona, encertava el que acabaria passant després de les eleccions i alertava d’una possible sociovergència. “No podem posar el llop a cuidar les ovelles”, deia Arcas en referència a les polítiques de retallades de CiU a Catalunya i les mesures neoliberals adoptades pel PSOE, en aquell moment al govern estatal.

Superats els eslògans de campanya, no va ser fins el passat mes de novembre que es va confirmar la construcció d’un Mercadona al barri de la Granja. Amb la sociovergència instal·lada al poder, la xifra de llocs de treball va baixar a 40 i al març d’aquest any ja parlaven d’una trentena. Finalment, seran 14 nous llocs de treball per a molinencs i molinenques que estaven a l’atur.

Recomanacions personalitzades