L’Agrupa penja d’un fil

L’Agrupa no troba relleu per constituir una nova junta directiva. Una junta gestora provisional assegura que l’entitat està “penjant d’un fil” i dóna tres mesos per situar noves cares al capdavant de l’Agrupa si no vol desaparèixer.

Portada del butlletí de l'Agrupa del mes d'abril // Ràdio Molins de Rei

Els més de 600 socis de l’Agrupa tenen tres mesos per salvar l’entitat, amb més de 50 anys d’història. En la darrera assemblea, celebrada el passat 3 d’abril, no es va presentar ningú per constituir la nova junta directiva i sis persones van decidir constituir-se com a junta gestora durant tres mesos, assegurant que ho fan “per donar temps a que els socis reflexionin sobre el futur de l’entitat”, segons ha informat Ràdio Molins de Rei.

La junta gestora provisional retreu als socis que no vulguin implicar-se en l’entitat i en el butlletí intern del mes d’abril s’assegura que “l’Agrupa penja d’un fil”. Segons ha explicat la ràdio local, l’editorial del butlletí afirma contundentment: “Si no trobem un grup que prengui el relleu en aquesta junta gestora, els únics culpables del final de l’Agrupa serem els socis”.

El que ha estat president durant els últims quatre anys, Salvador Ayala, també ha escrit un text d’agraïment al butlletí de l’Agrupa on es mostra satisfet pel suport rebut durant tot aquest temps però també mostra el desencís per “la manca de predisposició a formar part d’una junta que segueixi tirant endavant i enriquint amb noves idees la vida de l’Agrupa”.

 • Teresa

  La actual crisis de la Agrupa es otro sintoma más de la indosincracia en Molins de Rei , que la mayoría de los socios de las entidades lo son , más que por su participación, por ostentación, de poder recibir algún día el reconocimiento social de ser el socio más antiguo, el más fiel en anuncios en el boletin, por patriotismo, etc. independientemente de sus contenidos, e intrancendéncia de los artículos, como ocurre el la revista El Llaç ,etc.
  Seria bueno que en las escuelas de Molins de Rei, de la misma forma que se exige el conocimiento del catalán, en las clases de danza, se enseñase bailar la danza típica de Catalunya , la sardana, Siempre vamos retrasados,…

  • carles

   quina tonteria mare meva…..per tú és inconcebible la participació ciutadana, oi? com que ni tansols dius qui ets

 • pere

  On son tota aquella colla de jovenets que tant criticaven l'anterior junta i ara s'amaguen i no gosen encapçalar el projecte? Molta feina, no?
  Esclar, l'esport preferit de la nostra joventut és tirar la pedra i amgar la mà! anem arreglats!

  • Mar

   Benvolgut Pere

   deu estar ben còmode escarxofat en la teva ignorància…
   sempre és més fàcil opinar desconeixent que formar-se una opinió crítica i fonamentada
   qui és ara el gandul?

   Aquesta colla de jovenets i jovenetes que mantenen viva l'entitat tot l'any, que aporten més d'un centenar de socis, i que han estat durant anys matxacats psicològicament per una Junta autoritària que els despreciava i menysvalorava, ara, estimat Pere, formen part d'aquesta Junta Gestora que intenta salvar el cul (parlant en plata) a tota aquesta colla de socis bicentenaris, els mateixos que feien trampes a les Assemblees per fer votar socis absents, o fins i tot, desapareguts.

   I jo també em pregunto perquè s'hi maten tant, perquè es posen a tirar del carro…
   perquè aquesta colla de jovenets i jovenetes sobreviurien més enllà de l'Agrupa, estan per sobre de la Junta. Però i al revés? sobreviuria l'Agrupa sense tenir activitat educativa i transformadora un dissabte rere l'atre? sobreviuria amb 200 socis menys i sense relleu generacional? Sobreviuria anclada en el passat, mirant-se el melic amb una "gran" secció estrella i despreciant alternatives socials i econòmiques com la Cooperativa i l'educació en el lleure?

   Així que, espero que maduri una mica, reflexioni, i superi el tòpic de que els joves som la lacra de la societat. Perquè vostè deu tenir, o potser tindrà, fills i néts, que seran infants i joves que voldran tirar del carro d'aquesta societat passiva i ignorant…

   M'agradaria veure si pensarà el mateix sobre ells.
   Me'n compadeixo si és així….

  • Roger

   Resulta que aquella colla de jovenets (i no tan joves) són els que s'han acabat arremangant i tiraran endavant l'entitat després de la reunió del divendres passat. Em sembla, Pere, que t'hauràs d'empassar les paraules.
   Pel que fa a la resta, totalment d'acord amb la Mar.