L’atur a Molins de Rei s’estabilitza en el 13,8% al mes de març

El nombre de persones aturades a Molins de Rei és de 1.818, segons les dades del mes de març del 2012. Suposa un 13,8% d’aturats, una xifra que es manté estable des de principis d’any. La ocupació millora tímidament entre homes i menors de 25 anys.

L’atur registrat el passat mes de març a Molins de Rei és de 1.818 persones, quatre aturats menys que el mes anterior (1.822). Aquesta xifra suposa una taxa d’atur del 13,8% de la població activa, un percentatge que es manté estable des del passat mes de gener, quan va registrar un increment d’un 4,5%. La taxa d’atur queda per sota de la mitjana del Baix Llobregat i la resta de Catalunya, que es situen ambdues en el 16%.

Segons les dades aportades per l’Observatori del Baix Llobregat, el pràcticament imperceptible descens de l’atur en quatre treballadors a Molins de Rei es trasllada a una millora del percentatge d’ocupació dels homes. Les dones continuen amb el 15,5% d’atur, exactament igual que el mes passat (15,5%), mentre que el dels homes baixa al 12,3% (862 aturats).

Continua millorant l’ocupació juvenil

Els menors de 25 anys continuen rebaixant la taxa d’atur i trobant oportunitats laborals. La taxa d’atur entre aquest col·lectiu baixa al 10,6% enfront l’11,2% del mes passat. Actualment hi ha 104 molinencs menors de 25 anys registrats a l’atur mentre que al gener eren 121. En canvi, els majors de 44 anys augmenten aquest mes fins arribar al 17,4%, el que suposa 767 molinencs aturats, 7 més que el mes anterior.

Per activitat econòmica, a nivell comarcal, l’atur puja més en persones que desenvolupaven tasques relacionades amb el comerç, restauració, hosteleria, activitats especialitzades de la construcció, emmagatzematge i altres activitats de serveis a la persona.

Gairebé la meitat sense prestació d’atur

Dels 1.818 aturats registrats a Molins de Rei, unes 900 persones no cobren la prestació d’atur i depenen de la prestació de 400 euros que dóna el govern espanyol. Tot i això, com va explicar Viu Molins de Rei fa unes setmanes, fonts municipals apunten que hi ha unes 200 persones que ja han esgotat tots els ajuts i el govern de la Generalitat no els hi dóna la renda mínima d’inserció.

Recomanacions personalitzades