El Consorci de Collserola rebutja les pràctiques militars amb armament

El Consorci del Parc de Collserola ha mostrat el seu rebuig als exercicis militars amb armament al parc natural. Les caminades sense armament si que seran permeses pel Consorci. La decisió es pren mesos després de la moció del ple contra les pràctiques militars a Collserola.

Un ciclista es va trobar amb els soldats per un camí de Collserola // CUP Molins de Rei

No  es tornarà a repetir la imatge d’un ciclista pedalejant per Collserola passant per davant d’un grup de soldats armats com si estiguessin fent una operació militar al bell mig del parc natural. L’assemblea general del Consorci del Parc de Collserola ha decidit rebutjar les pràctiques militars amb armament de les Forces Armades, tot i que reconeix que el Consorci – amb representants dels ajuntaments, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Generalitat de Catalunya- no és una entitat competent per prohibir aquestes accions.

Tot i això, es deixa la porta oberta a les “caminades” dels militars de la caserna del Bruc (Barcelona) a Collserola. Segons ha desvetllat Europa Press, el Consorci aposta per autoritzar caminades “sempre i quan es realitzin en grups reduïts, amb el material imprescindible i sense l’armament que forma part del seu equip habitual”.

La decisió presa pel Consorci del Parc de Collserola podria fer-se extensiva a altres espais naturals catalans, ja que també insta a la Generalitat a estudiar si té competència per regular la presència de les Forces Armades als espais naturals de Catalunya.

Una moció al ple municipal

El Consorci del Parc de Collserola ha pres aquesta decisió després de que Molins de Rei aprovés una moció per declarar Collserola “lliure de pràctiques i exercicis militars”. La moció, presentada per la CUP, va ser aprovada per unanimitat el passat mes d’octubre, després de que s’aprovés una moció similar a Sant Cugat del Vallès. Posteriorment, altres ciutats com Sant Feliu de Llobregat i Cerdanyola van tirar endavant la moció als seus respectius plens municipals.