Sant Feliu de Llobregat dedica unes jornades gastronòmiques a les roses

Sant Feliu de Llobregat celebra del divendres 27 al diumenge 29 d’abril, les Jornades gastronòmiques “La cuina de les roses”. Es tracta d’una iniciativa de l’Associació Amics de les roses de Sant Feliu per fomentar el coneixement d’aquesta flor, símbol de la ciutat.

Durant les jornades, professionals de la cuina santfeliuenca prepararan en directe deliciosos plats amb uns ingredients poc habituals com són les roses i altres flors. Algunes de les receptes que es cuinaran són el magret d’ànec amb chutney de gerds i roses, el cruixent de cabra amb gelé de pètals de rosa o l’empanada afrodisíaca de pollastre i roses. Pel que fa als dolços, algunes de les propostes són unes postres de rosa, ametlles i xocolata blanca i una escuma de roses amb roses caramelitzades.

L’objectiu és promoure els sectors de la restauració i la pastisseria locals a través de la rosa. Les jornades se celebren al restaurant pedagògic del Palau Falguera i a diversos espais del Palau. L’entrada és gratuïta i les receptes dels plats estaran disponibles per a tots els assistents a les jornades. A més, cada sessió s’enregistrarà en vídeo i es podrà consultar a www.lacuinadelesroses.cat.

Tast a les Festes de Primavera

Les persones assistents a les jornades podran arribar a tastar els plats cuinats durant les demostracions de cuina. Però quan de veritat les receptes es podran degustar serà durant les Festes de Primavera, que se celebraran de l’11 al 13 de maig a la ciutat. Aquests dies, els restaurants participants en la iniciativa inclouran en la carta els plats elaborats durant les jornades i les pastisseries vendran les seves postres. A més, tothom podrà prendre un te amb roses.

De fet, les Jornades gastronòmiques són un preàmbul de la 54a Exposició Nacional de Roses que s’instal·larà al Palau Falguera durant les Festes de Primavera. En el marc de l’Exposició es podran veure i olorar més de 10.000 roses (entre roses d’hivernacle, roses de jardí i rosers en flor) de més de 150 varietats diferents. Com ja és habitual, hi haurà roses procedents de diferents punts de Catalunya, Espanya, Europa i de la resta del món.