El carrer Sant Antoni Maria Claret reobre amb canvis en el sentit de circulació

El carrer Sant Antoni Maria Claret torna a estar obert al transit en la seva totalitat després de mesos d’obres per una esllavissada. L’Ajuntament ha aprofitat per introduir canvis: un tram del carrer passa a ser d’un sol sentit de circulació i es creen noves places d’aparcament.

L'eliminació d'un sentit de circulació al carrer Sant Antoni Maria Claret ha permès crear noves places d'aparcament // Ajuntament de Molins de Rei

Des del passat dilluns, el tram entre el poliesportiu municipal i el carrer Joan Maragall torna a estar reobert al trànsit, però ho fa amb novetats. El carrer Sant Antoni Maria Claret permet baixar des del poliesportiu fins el carrer Joan Maragall però en canvi no es pot pujar. El tram entre el poliesportiu municipal i el pas subterrani de les vies del tren és només d’un sentit. La resta del carrer manté els dos sentits de circulació per permetre l’entrada dels vehicles dels veïns als pàrquings dels edificis del barri de Les Conserves venint des del carrer Joan Maragall. Els vianants ara també tenen una vorera en una de les parts fins ara més incòmodes per als veïns que passaven a peu.

Els vehicles que volen travessar el carrer han de pujar per Carme Galceran, que té un sentit únic en direcció al poliesportiu, com abans. L’eliminació del sentit de pujada al carrer Sant Antoni Maria Claret ha provocat un augment del trànsit a Carme Galceran, el que ha provocat les queixes d’alguns veïns, que també lamenten el mal hàbit d’alguns conductors en aparcar a les voreres.

Més aparcament

El carrer Sant Antoni Maria Claret va estar tallat durant més d'un mes en ambdos sentits // David Guerrero

La reducció a un únic sentit de circulació en un tram del carrer Sant Antoni Maria Claret ha servit per crear noves places d’aparcament gratuït al carrer. Així s’ha incrementat l’oferta d’aparcament amb 44 places noves per als veïns del barri de Les Conserves i per als usuaris del poliesportiu municipal.

Des del passat 5 de novembre i fins dilluns passat, el carrer ha estat en obres arran de l’esllavissada que es va produir degut a una intensa pluja. L’Ajuntament considera que hi havia la “necessitat de millorar la mobilitat de la zona” i ha aprofitat la finalització de les obres dels últims mesos, amb el carrer reobert parcialment, per dur a terme els canvis.

Les obres s’han allargat molt més del previst, i durant aquest temps s’han mantingut tres reunions informatives entre membres de l’Ajuntament i els veïns dels carrers Sant Antoni Maria Claret i Carme Galceran. Els canvis de circulació i aparcament s’han pres amb el consens dels veïns, tot i que fonts municipals asseguren que les mesures encara estan obertes a algun canvi si es detecta algun problema de seguretat o els veïns expressen la seva disconformitat.

Recomanacions personalitzades