L’Ajuntament dóna suport al moviment d’insubmissió fiscal amb Espanya

El ple municipal aprova una moció en suport al moviment “Diem prou” d’insubmissió fiscal. Presentada per Esquerres per Molins de Rei, la moció insta a l’Ajuntament a estudiar la possibilitat de pagar els impostos estatals a l’Agència Tributària de Catalunya.

El ple municipal del mes de març va aprovar una moció en suport a la campanya d’insubmissió fiscal “Diem Prou”. L’Ajuntament es compromet així a estudiar la possibilitat i els mecanismes legals i operatius necessaris per liquidar els impostos de caràcter estatal a l’Agència Tributària de Catalunya. “Ingressar els nostres impostos a l’Agència Tributària Catalana és una estratègia tècnicament viable com a mesura de pressió per a què el govern de la Generalitat treballi decididament per un concert econòmic que ens acosti a la independència fiscal”, va explicar el portaveu d’Esquerres per Molins de Rei, Jordi Romeu.

Segons va indicar la moció, existeix una escletxa legal, d’acord amb el principi de coordinació entre Administracions, que permet que la Generalitat recapti diferents impostos -IVA, IRPF- que el contribuent ha de pagar a Hisenda a través de l’Agència Tributària Catalana. Ho pot fer, sempre i quan pagui  a temps i n’informi a Hisenda a través d’un procediment determinat mitjançant el qual la decisió final d’acceptar el pagament recau en el Govern de la Generalitat. “El que proposem és estudiar aquest mecanisme, no adoptem cap compromís de fer-ho d’aquesta manera”, va recalcar Romeu.

La moció presentada per Esquerres per Molins de Rei, va comptar amb el suport d’Iniciativa, la CUP i CiU. El PSC es va abstenir i el PP va votar en contra. Emilio Ramos es va mostrar sorprès davant la moció i va alertar que “si s’arriba a fer, les conseqüències poden ser greus perquè poden sortir molts insubmisos també amb la Generalitat i els ajuntaments”. Ramos va alertar que tot i que CiU votés a favor de la moció, la vicepresidenta del Govern català, Joana Ortega,  ja ha dit que no donarà suport a la mesura.

  • Teresa

    ¿ Y para cuando la insumisión municipal? , ¿Que pasa con las instancias en el Ayuntamiento (PSC+CIU) sin respuesta? , ¿ Que pasa con los recursos de multas pasados por el forro? , ¿Para cuando las nuevas medidas de incentivo de lleno en Molins Bus, y se amortice en algo lo que nos cuestan?, ¿ Que hacemos, a parte de que el se PSC menee la perdiz, con la gestión de los paneles solares que nos han costado un potosí?, ¿ Cuando nos aleccionarán desde la Radio municipal de que és y como se calcula el IBI, el IC, el recibo del agua, etc en vez de aborricarnos con sorteos carlesiole ?

  • …y mientras un 25 % de paro.

  • Que raro!!!!! Este alcalde que tenemos pasará la historia como Xavier Paz el Transparente pero no como una forma de adjetivar su gestión si por su capacidad para ponerse de perfil en todo hasta desaparecer.. Es incapaz de posicionarse en nada. Por ahora solo sabemos que es del Barça y que no se pierde un partido pero de todo lo demás que le ponen delante o no sabe o no contesta. Es como tener de alcalde un extintor que pase lo que pase no se mueve del sitio. Que tío…