Molins de Rei treballarà per la igualtat d’oportunitats de les persones celíaques

El ple municipal aprova una moció per la igualtat de condicions de les persones celíaques, que es concretarà en eines de formació als establiments de restauració i disponibilitat d’aliments i begudes sense gluten a les dependències municipals.

La moció, presentada per la CUP al ple municipal del 28 de març, va comptar amb el vot favorable de tots els grups polítics. Es calcula que a Molins de Rei hi ha unes 250 persones celíaques i aquesta moció suposarà, segons la CUP, “un avenç en els drets del col·lectiu de persones celíaques de Molins de Rei”. Es tracta d’una moció pionera a Catalunya que s’ha presentat amb el suport de l’Associació de Celíacs de Catalunya.

La regidora de la CUP, Laura Peradalta, va destacar durant la lectura de la moció que l’aplicació d’aquests acords “és de justícia per garantir la igualtat d’oportunitats de tots els vilatans i vilatanes”.  A partir de la moció, l’Ajuntament de Molins de Rei es compromet a garantir la disponibilitat d’aliments i begudes sense gluten a les dependències municipals i públiques de la vila que ofereixin aquest servei. Tanmateix, es proporcionaran les eines de formació necessàries als establiments de restauració privats de Molins de Rei perquè puguin tenir oferta per als celíacs als seus establiments per acabar amb la desigual disponibilitat d’aliments que compliquen la normal implantació de les dietes sense gluten.

Josep Raventós, membre de la CUP, va escriure un article d’opinió a Viu Molins de Rei fa uns dies argumentant àmpliament els detalls de la moció. Raventós va explicar que s’està treballant per crear un grup de seguiment d’aquesta moció, que “permeti la concreció de diferents aspectes en terminis raonables (major disponibilitat d’aliments a establiments públics, cursos de cuina per celíacs per establiments privats, llistes de productes disponibles als establiments  de la vila, compres col·lectives, etc)”.

Recomanacions personalitzades