ERC, ICV i CUP mostren el seu rebuig al projecte Eurovegas

L’Ajuntament de Molins de Rei aprova una moció, presentada conjuntament per Esquerres per Molins de Rei i Iniciativa per Molins de Rei, contra la construcció d’Eurovegas a Catalunya. La CUP dóna suport a la moció mentre el PP vota en contra i PSC i CiU s’abstenen.

La moció contra el macrocomplex que vol construir el magnat Sheldon Adelson al Delta del Llobregat va ser aprovada en el ple municipal del mes de març. En aquesta moció es considera que “el projecte de Las Vegas Sands Co. no correspondria al model de desenvolupament econòmic i social que li correspon a Catalunya, sinó tot al contrari, que reincideix en alguns dels aspectes que ens han dut a la situació de crisi actual”.

Segons aquesta moció, aquest projecte “atemptaria directament contra la imatge i el prestigi d’un sector turístic madur i d’èxit”. El text manifesta el caràcter estratègic del Delta i la Vall Baixa del Riu Llobregat des del punt de vista de les grans infraestructures així com, també, “la necessitat de preservar l’equilibri ecològic i mediambiental que garanteixen les zones de conreu i els espais naturals protegits de la nostra comarca“. El portaveu d’Esquerres per Molins de Rei, Jordi Romeu, va desgranar els diferents arguments contra el projecte durant la lectura de la moció i va demanar al govern de la Generalitat “la màxima transparència en la informació sobre aquest projecte”.

Els llocs de treball com argument a favor

PSC i CiU es van abstenir, mentre el PP va votar en contra de la moció. “La prioritat és crear llocs de treball, fent el que faci falta, i si Eurovegas genera llocs de treball, benvingut sigui”, va justificar Emilio Ramos. Tant el regidor popular com el convergent Joan Ramon Casals van utilitzar el discurs de la creació de milers de llocs de treball com l’element clau per defensar la construcció d’Eurovegas. “És una inversió de milions d’euros que pot generar milers de lloc de treball a una comarca que necessita crear ocupació, hem de tirar el país endavant”, va completar Casals, en la línia del PP.

“Si fos una moció que defensa la creació de llocs de treball, votaríem a favor, si defensés el Delta del Llobregat, també votaríem a favor”, va explicar el socialista Ferran Espinosa per justificar l’ambigüitat del PSC davant la possible construcció d’Eurovegas.

A més d’ERC i ICV, la CUP va ser qui va mostrar el seu rebuig més clar al projecte. “Aprofiten que hi ha una crisi per buscar una solució desesperada amb conseqüències desconegudes i infinitat de problemes associats que hipotequen el futur del país”, va criticar el regidor de la CUP, Roger Castillo, que va argumentar com els costos associats del projecte (canvi del model territorial, canvi de legislació, retrocés de la cohesió social, increment de la despesa energètica…) no compensen els llocs de treball creats al macrocomplex d’hotels i casinos. “L’economia que crearà Eurovegas ni la volem per nosaltres ni la volem per ningú”, va concloure el portaveu d’Iniciativa per Molins de Rei, Ivan Arcas.

Recomanacions personalitzades