ERC, ICV i CUP mostren el seu rebuig al projecte Eurovegas

L’Ajuntament de Molins de Rei aprova una moció, presentada conjuntament per Esquerres per Molins de Rei i Iniciativa per Molins de Rei, contra la construcció d’Eurovegas a Catalunya. La CUP dóna suport a la moció mentre el PP vota en contra i PSC i CiU s’abstenen.

La moció contra el macrocomplex que vol construir el magnat Sheldon Adelson al Delta del Llobregat va ser aprovada en el ple municipal del mes de març. En aquesta moció es considera que “el projecte de Las Vegas Sands Co. no correspondria al model de desenvolupament econòmic i social que li correspon a Catalunya, sinó tot al contrari, que reincideix en alguns dels aspectes que ens han dut a la situació de crisi actual”.

Segons aquesta moció, aquest projecte “atemptaria directament contra la imatge i el prestigi d’un sector turístic madur i d’èxit”. El text manifesta el caràcter estratègic del Delta i la Vall Baixa del Riu Llobregat des del punt de vista de les grans infraestructures així com, també, “la necessitat de preservar l’equilibri ecològic i mediambiental que garanteixen les zones de conreu i els espais naturals protegits de la nostra comarca“. El portaveu d’Esquerres per Molins de Rei, Jordi Romeu, va desgranar els diferents arguments contra el projecte durant la lectura de la moció i va demanar al govern de la Generalitat “la màxima transparència en la informació sobre aquest projecte”.

Els llocs de treball com argument a favor

PSC i CiU es van abstenir, mentre el PP va votar en contra de la moció. “La prioritat és crear llocs de treball, fent el que faci falta, i si Eurovegas genera llocs de treball, benvingut sigui”, va justificar Emilio Ramos. Tant el regidor popular com el convergent Joan Ramon Casals van utilitzar el discurs de la creació de milers de llocs de treball com l’element clau per defensar la construcció d’Eurovegas. “És una inversió de milions d’euros que pot generar milers de lloc de treball a una comarca que necessita crear ocupació, hem de tirar el país endavant”, va completar Casals, en la línia del PP.

“Si fos una moció que defensa la creació de llocs de treball, votaríem a favor, si defensés el Delta del Llobregat, també votaríem a favor”, va explicar el socialista Ferran Espinosa per justificar l’ambigüitat del PSC davant la possible construcció d’Eurovegas.

A més d’ERC i ICV, la CUP va ser qui va mostrar el seu rebuig més clar al projecte. “Aprofiten que hi ha una crisi per buscar una solució desesperada amb conseqüències desconegudes i infinitat de problemes associats que hipotequen el futur del país”, va criticar el regidor de la CUP, Roger Castillo, que va argumentar com els costos associats del projecte (canvi del model territorial, canvi de legislació, retrocés de la cohesió social, increment de la despesa energètica…) no compensen els llocs de treball creats al macrocomplex d’hotels i casinos. “L’economia que crearà Eurovegas ni la volem per nosaltres ni la volem per ningú”, va concloure el portaveu d’Iniciativa per Molins de Rei, Ivan Arcas.

 • Suposo que l’Ajuntament deu de tindre una alternativa per donar feina a tota la gent que treballaría en aquest lloc…

 • El PSC se va a mojar alguna vez en algo? Esto es ridículo. Los pijiprogres que cobran cada mes y pisan moqueta tienen alguna alternativa real? En vez de espantar a cualquier inversor.Podrían ponerse a trabajar para crear aunque fuera un sólo puesto de trabajo? De todas formas lo peor es lo de CIU. Mandan a un conseller a las vegas a convencer a Adelson y ahora se ponen en contra? Por lo menos que devuelvan la pasta del viaje. El ayuntamiento de Molins a lo suyo. Haciendo payasadas todos lo días. Cuando no nos declaramos republicanos nos declaramos antitaurinos o anti eurovegas o anti recortes o anti todo. Para cuando una moción que sea ANTI TONTITOS….NI UN TONTITO MAS EN EL AYUNTAMIENTO

 • feina !!! hi ha moltes maneres de crear feina….però fixem-nos en el model, vols dir que no és allò de pa per avui i merda per demà, tot i que jo ja ho considero merda per avui. aquest model no el volem aqui, vaja de fet m’agradria que no existis enlloc res de tot això.

 • Teresa

  Ya empezamos con las mociones,….. Aún sin tener preparación ni estudios en económicas y en sociologia siempre aparecen los politiquillos de turno, entiende todo y de todo . ¿ No és una esclavitud trabajar en una cadena de fabricación de coches de quita y pon , con patente alemana o japonesa, Corresponde eso, al modelo de desarrollo económico y social de Catalunya? . ¿ Tiene el Baix Llobregat, excepto en el camino de santiago en Molins de Rei, un sector turístico maduro y exitoso? , ¿ La siderurgia CELSA en Castellbisbal que funciona de noche para que no se vea su contaminación , la SOLVAY en Martorell, etc, son una ejemplo de equilibrio ecológico y medioambiental de nuestra comarca?
  Con abstenciones y ambiguedades no se consigue nada , y menos en estos momentos de crisis económica , en que hay que tomar iniciativas y ser valiente , con cambios de modelos territoriales y de legislaciones si es preciso, como se ha hecho desdes siempre, por el bien de la ciudadanía, sin que tengan que protegernos los politiquillos de pacotilla entienden en todo.

 • Hay muchas formas de crear empleo? Hombre ahora Sergi nos a a arreglar el problema…ya decía yo que 6 millones de parados no era normal. Venga Sergi ilumínanos con tu clarividencia y explícanos como creamos empleo. Y de paso explícanos que es lo que te parece mal de Eurovegas porque aquí todo el mundo habla pero nadie conoce en detalle el tema.

 • No entenc perque insultes la gent Alberto, no és un bon costum. Eurovegas és més mafia, més putes, més diner negre, exempció d’impostos, pujada del preu de l’habitatge al Baix Llobregat, destrucció d’un espaï natural…crear feina ? molt fàcil: modificar la economia productiva, menys serveis i més sectors primari i secundari, menys dependència comercial exterior, posar un impost als bancs perque tornin els diners públics que els hem deixat ( com ha fet EEUU ). Alberto, com veus hi ha moltes maneres de crear feina. El problema és que no volen perque estem en un procés de crisi induïda per retallar drets socials, laborals, sanitaris…

 • El problema és el capitalisme descontrolat, que precisament és qui ha creat aquesta “crisi”. Que la crisi la paguin els rics.

 • Tot aixó està molt bé Enric i estic d´acord amb tú, però aixó porta temps perquè es un cambi de model i els milions d´aturats que tenim no poden esperar-se anys mentre es varíen les coses. Busquem-lis feina i després ja cambiarem les coses…

 • Feina fàcil: l’Estat ha d’injectar diners a les petites i mitjanes empreses i no als bancs, com està fent fins ara. Més ràpid i més efectiu que esperar que facin un Eurovegas…pensa Jordi que enlloc de casar Elvis Presley casarà la Núria Feliu, la diva de CiU :)

 • Hola Enric. Cuanto tiempo…pero veo que sigues igual. Te leo y es como leer a la mismísima Cristina Kirchner. También podríamos expropiar la SEAT y gritar aquello de “CUATRE LLETRES” S E A T i una paraula CATALUNYA.

 • Pere Lluis L

  We don´t want Eurovegas in Barcelona.