Molins de Rei aprova un nou pla de cooperació internacional

L’Ajuntament incrementa el seu pes en el pressupost de les iniciatives de cooperació internacional des de Molins de Rei. El nou pla només té el rebuig del PP que defensa que s’ajudi “primer els de casa”.

L’Ajuntament de Molins de Rei ha aprovat un nou Pla Director de cooperació Internacional pels anys 2011 – 2015 que regularà les actuacions solidàries impulsades des de la vila. La principal novetat és que serà el propi Ajuntament qui lideri les polítiques de cooperació de la vila passant a assumir del 30% del pressupost actual al 50% a partir d’ara.

El nou Pla Director és un treball que es va començar durant el mandat de l’anterior govern municipal i que l’actual ha acabat d’enllestir. A banda de la col·laboració de totes les formacions polítiques de la vila, ha estat consensuat amb totes les entitats dedicades al món de la cooperació i la solidaritat. A més de comptar amb el suport d’aquestes, incorpora les esmenes presentades per la plataforma “Molins de Rei Solidària”, on ja s’ha discutit el Pla Director durant els últims mesos.

El PP trenca el consens polític amb arguments xenòfobs

El nou Pla Director de Cooperació Internacional va crear un ampli consens en el ple municipal. “Estem en el bon camí si el canvi que apunta realment es concreta i compta amb la complicitat de les ONGs”, va apuntar el regidor d’Esquerres per Molins de Rei, Jordi Romeu. “Tot això és possible gràcies a les entitats locals que treballen en aquest àmbit”, va apuntar Mercè Ferrer, d’Iniciativa per Molins de Rei. “La millor manera d’actuar és de forma conjunta en el consell de Molins de Rei Solidària, com fins ara, i esperem que continuï sent així”, va completar el regidor de la CUP, Àlex Maymó.

Tots els partits van votar a favor menys el PP, que va decidir abstenir-se apel·lant arguments xenòfobs: “Jo quant parlo de solidaritat parlo també d’aquí. Mentre vegi veïns que recullen menjar dels contenidors, primer els de casa” va afirmar el regidor Emilio Ramos parafrasejant l’eslògan “Primer els de casa” de Plataforma per Catalunya. “Arreglem primer casa nostra i després ja arreglarem la de la resta”, va concloure Ramos. No és la primera vegada que el regidor popular expressa aquest tipus d’arguments. En una entrevista a Viu Molins de Rei durant la companya electoral de les passades eleccions municipals ja va defensar el mateix argument.