L’anterior interventora ha estat suspesa de sou i feina a l’ajuntament de Pallejà

La interventora que va detectar indicis de prevaricació a l’Ajuntament de Molins de Rei s’ha vist implicada en una nova polèmica per un presumpte cas d’assetjament sexual per part del gerent de l’ajuntament de Pallejà. La interventora es troba suspesa de sou i feina.

Aquest cop la polèmica ha saltat quan el gerent de l’ajuntament de Pallejà, Manolo Rodríguez, ha estat denunciat per un presumpte cas d’assetjament sexual, segons ha avançat El Punt Avui. En la versió relatada per la interventora, Gemma Vigatà, quan va marxar de Molins de Rei i va començar a treballar a Pallejà va rebre pressions del gerent per mantenir relacions sexuals amb ell i l’assetjament s’ha allargat durant mesos.

L’alcalde del municipi veí, Ismael Álvarez (CiU), assegura que no va tenir constància d’aquest fet fins el passat 15 de març, quan Vigatà li va explicar. Segons fonts municipals, el propi alcalde va decidir portar el cas als jutjats i va instar a la Policia Local a obrir les diligències necessàries un dia després de les queixes de la interventora.

El gerent va quedar suspès de sou i feina el dilluns següent fins que es resolgui el conflicte, però la història no acaba aquí. La polèmica interventora que es va convertir en el maldecap del que en aquell moment era alcalde de Molins de Rei, Ivan Arcas, ha acusat a l’alcalde de Pallejà d’amagar el cas d’assetjament sexual com a venjança per les discrepàncies que hi ha entre la interventora i el batlle. Segons fonts properes al cas, en la mateixa reunió que la interventora va informar a l’alcalde del presumpte assetjament laboral es discutia la continuïtat de Vigatà a l’ajuntament de Pallejà. L’alcalde reconeix la “manca de confiança en la seva gestió i els dubtes sobre la idoneïtat de la seva continuïtat”. Ja li havia comunicat unes setmanes abans i la intenció de l’alcalde era prescindir dels seus serveis.

La interventora ha relacionat el cas d’assetjament sexual i el conflicte laboral per acusar a l’alcalde de voler fer-la fora amb la intenció de silenciar la denúncia al gerent. L’alcalde de Pallejà, Ismael Álvarez, s’ha defensat a través d’un comunicat: “No ha existit ni existeix per la meva part la voluntat de relacionar la situació laboral de la senyora Gemma Vigatà amb el presumpte cas d’assetjament del qual podria haver estat objecte, sóc el primer interessat en l’esclariment del presumpte assetjament fins a les seves darreres conseqüències”. Davant aquestes acusacions, l’alcalde ha denunciat a la interventora per injúries i li ha obert un expedient disciplinari que comporta la suspensió de sou i feina.

Uns precedents plens de polèmica

L’alcalde de Pallejà, en el comunicat fet públic arran de la polèmica al seu ajuntament, deixa entreveure que aquest any treballant amb la interventora a Palleja no ha estat fàcil: “Tot i el passat laboral de la senyora Vigatà i els diferents conflictes que havia mantingut prèviament amb d’altres administracions vaig confiar en la seva capacitat de gestió fins el moment en que em va ser evident que la situació d’enfrontament amb diversos treballadors no era sostenible”.

Fa poc més d’un any, la interventora de l’Ajuntament de Molins de Rei sortia per la porta de darrere i marxava a l’ajuntament de Pallejà després de veure escapçades les seves competències. Els problemes entre Vigatà i l’anterior equip de govern havien anat creixent fins fer-se insostenibles. L’alcalde d’aquell moment, Ivan Arcas (ICV), amb el suport d’ERC i CiU va voler tallar en sec els moviments de la interventora amb la resolució d’alcaldia 586 i va restringir les funcions corresponents a Intervenció. Enrere deixava un informe on apareixen indicis de prevaricació i/o tràfic d’influències per part del consistori molinenc en la contractació d’un servei d’assessoria mediambiental a l’empresa Clam Consulting. Tant la interventora com el PSC van portar el cas a la justícia.

 • Teresa

  ¿ Y no hay nadie, ni niguna autoridad, que vigile a todo ese personal? , ¿Simplemente, por ganar unas oposiciones, se creen con el derecho de tenernos que cargar de por vida a todo éste personal? , ¿ Pueden ir danzando caprichosamente de plaza en plaza sin que nadie les vigile? . Creo que la verdadera causa de la crisis económica actual, excepto en enseñanza y sen anidad, es que nadie ( ellos mismos ) quieren atajar, está en el exceso de funcionarios y los sueldos de los cargos de confianza politicos que tiene el sistema, duplicidades , falta de trabajo, baja productividad, depresión, locura, etc. etc.

 • I ara que diran Els Srs.Paz I Casals….O també es culpa dela Srs. Arcas i Puntas.

 • Ètica

  Com es possible que diguis David Guerrero que la interventora presumptament hagi sofert un assetjament sexual i no informes de que el pressumpte agressor es qui ha estat suspès… Aquesta informacio l’amagues..perquè? A que o qui obeeixes??? Vergonya!!!! Si tot el que publiques te aquest caràcter…..no mereixes el títol de periodista…
  La política es la que esta corrupta!!!! Perquè va deixar el càrrec de regidor d’hisenda a Pallejà el 28 de març??
  Que diuen les dones que treballen a l’ajuntament de Pallejà????
  Estem davant d’un tema moolt delicat, no sortiu tan aviat bultós!

 • Juan

  Un periodista de verdad se encargaria de averiguar si hay mas mujeres acosadas en el ayuntamiento por este individuo “protegido” ex-policia (HAY AL MENOS CUATRO TRABAJADORAS MAS QUE HAN SUFRIDO LOS EXCESOS DE ESTE TIO)

  ¿COMO SE PUEDE PUBLICAR TANTA PORQUERIA SIN CONTRASTAR NADA? .

 • Ètica

  Com es possible que diguis David Guerrero que la interventora presumptament hagi sofert un assetjament sexual i no informes de que el pressumpte agressor es qui ha estat susp

  • antonio

   I ella també.

 • Cati

  Conec a la Interventora i és una dona encantadora. Lamento moltíssim el que li ha passat, i lamento molt també que aquesta publicació tracti aquest tema i a a questa sra. amb tan poc respecte.

  • Ètica

   vivim en un mon tan contaminat que la persona que vol fer amb rigor la feina, té problemes. el mon al revés!! no es res extrany que estem com estem….!! i que això es doni dins de l’administració que es de servei públic, una esquizofrènia!!! per això quant tenim oportunitat de treballar amb persones, honestes valentes no podem mes que sentir-nos a prop seu!!!
   alcalde…fes una mica d’exàmen de conciència..posa en dubte els que només et lloen..!!!! i pregunta quina gent honesta tens al teu voltant?
   ÇCuando veas las barbas de tu vecino cortar…..

  • joancarlesprimer

   Una dona encantadora? Ostres, ostres, ostres…

 • aquest titular????? cal??? o potser hauria de dir: El Gerent de l’Ajuntament de Pallejà suspés de sou i feina per un possible cas d’assetjament a una treballadora muncipal…

 • Juan

  Com es pot tractar a les dones amb tant meynspreu i tant masclisme ?

  Aquest és el tracte que rebem les dones de Viu Molins de Rei ?

  Per que no vas a l’Ajuntament de Pallejà i preguntes a les dones que opinen del Gerent, pots preguntar també als seus excompanys de la policia local. Au David maco, ves i despres ens expliques el que t’han dit.

 • Marc

  Viu Molins de Rei es como la pelicula de 007 "Al Servicio secreto de su majestad", bueno de sus majestades los alcaldes y politiquilos.

  La veracidad y la verdad no va con ellos, y eso sí como nos decian los curas todas las mujeres son unas pu..,,, exceptso nuestras madres y nuestras hermanas.

  Os habeis cubierto de gloria … bueno de otra cosa … de eso mismo que habeis intentado poner encima de las mujeres.

  No sé a lo mejor hasta sois capaces de rectificar … o seria mucho pedir para tanto machito feroz !!!

 • Pallejà

  Treballo a l'ajuntament de Pallejà i ja no sabem què pensar de tot plegat.
  Però abans d'acusar qui ha escrit l'article, podeu contrastar la notícia a un munt de diaris d'àmbit nacional: http://www.lavanguardia.com/politica/20120411/542http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/dhttp://www.elpuntavui.cat/noticia/article/1-terri

  • Ètica

   Pallejà 2, el constrast de la notícia s’ha de buscar en els actors, els implicats… a més no tenim currículum del gerent a Pallejà? no sabem qui és aquest individu?
   com estan algunes treballadores de l’ajuntament al respecte d’aquest personatje?
   i l’alcalde el nomena “gerent” què amaga l’alcalde?
   perquè dimiteix el regidor d’Hisenda el 28 de març?
   vinga Pallejà….que semble que estiguis al Maresme! (amb perdó….ho dic només per distància kilomètrica…)

 • Vero

  Yo también trabajo en el Ayuntamiento de Pallejà y todos sabemos cual es el lema de nuestro gerente Manuel Rodriguez: “ A HIJO PU.. Y CAB… NO ME GANA NADIE “ ,

  Querido compañero o compañera Palleja: ¿no te acuerdas cuando era policia y golpeo un perro hasta matarlo en plena calle con el palo de un hacha y después lo echó en un contenedor junto con su poli jefe (que remato al pobre animal con el hierro de la misma hacha ?

  Si no te acuerdas … yo te lo recuerdo: lo publico la vanguardia del dia 31 de julio de 1986 en su pagina 21 (parte superior derecha para mas señas), y este es el link:
  http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1986/0

  En Pallejà todos sabemos quien es este tipo (nuestro gerente) que por cierto no esta destituido como gerente (solo suspendido) y como trata a las mujeres, y también sabemos que sabe muchas cosas de los políticos.

  • Ètica

   por eso cuando la Interventora acudió al alcalde….se cambió todo el trato con ella..que tendrà en la mano el tipo que acojona al alcalde????

 • Estoy de acuerdo contigo Judit que un tema como este no se trata con tan poca sensibilidad para la presunta victima hasta convertirla en culpable…. Un dato, el gerente manuel y presunto acosador cuando era policia ya colaboraba en “matar perros” a golpes de mango de hacha, fuerte http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1986/07/31/pagina-21/32888141/pdf.html

 • MariaJ

  Aquest article ha estat escrit sense ampliar informació, i amb les ganes de fer net a Molins (però no serà així perquè els ciutadans tenim MEMÒRIA i sabem com està la corrupció avui en dia) i llençar la merda a sobre de la interventora que una vegada més per precissament ser una persona amb ÈTICA s'ha vist en aquest tema no com a víctima, i dic…que passarà amb la resta de treballadores? Caldria fer una revisió de les nostres administracions públiques, perquè fa ja temps que fan pudor, i acaban convertint el "xiringuito" en un fi per sí mateixos.

  • Ètica

   completament d’acord amb tu Maria J. La gent tenim memòria i també sabem pensar i veiem. La Interventora a Molins va fer la seva feina, la que li mana la Llei i va treballar perquè les maneres de fer canviéssin i els polítics no van voler, ans al contrari van començar a treballar per als seus interessos no per el bé del ciutadà. .Mireu una prova inqüestionable: fixeu-vos si un ajuntament, només al entrar comencen a posar càrrecs de confiança, d’entrada penseu malament a la llarga donarà els resultats…els cossos nacionals MOLESTEN!!!!!

 • antonio

  Mucho me temo que si esta Sra. por decir algo, ha tenido problemas en 3 ayuntamientos por "ACOSO", algo huele mal y no es precisamente por parte de los ayuntamientos, sino de la actitud de esta Sra. y su punto de vista imaginario y queda mucho de decir de la ETICA de esta Sra., veanse noticias de todos los sitios donde ha desempeñado su cargo o a trabajado.

  • Funcionaria

   Ésta Señora lo que pasa es que los tiene bien puestos y no está dispuesta a aguantar ni a callar. Ojalá hubiera más profesionales como ella

   • antonio

    Esta "señora" ni los tiene bien puestos ni quiere callar: sencillamente no sabe trabajar!! Y te lo digo por conocimiento de causa. En los tres ayuntamientos donde ha estado ha hecho lo mismo: miles de facturas sin pagar, términos sin cumplir, legislación inaplicable, …, ojitos tiernos a todos aquéllos a quienes quería embaucar y mil y una actitud más que demuestran su poca profesionalidad. Lo único que le interesaba es que le rieran las gracietas y rodearse de aquellas personas con menos capacidad para manipularlas a su antojo (uy qué guapa vienes hoy; es que sin ti no sé cómo podría sacar adelante esto; qué vestido más mono, qué bien te queda!!!). Eso es profesionalidad?? Por cierto, Gemma Mª, deja de defenderte a ti misma, que ya son muchos los comentarios tuyos que hemos tenido que ir leyendo a lo largo de estos años. Recuerdos para el del Papiol!!!

 • Vero

  Querido Antonio,
  eres amigo del gerente manolo el presunto acosador ?
  o eres directamente manolo-mata-perros-a-hachazos ?
  también se lo imaginan sus excompañeros de la policia local de palleja ?
  se lo imaginan tambien las otras trabajadoras acosadas que lo denunciaron hace pocos dias delante de la regidora Mireia Sala ?????

  Un poquito de vergüenza Antonio que hay cosas que ni se pueden esconder ni justificar.

  Y mas cosas del gerente manolo … sigo ????

 • Manel

  Collons això de ser interventor o interventora deu ser una professió d'alt risc:
  http://fiscalizacion.es/2010/05/07/ser-intervento

 • Ètica

  Caramb amb el gerent i quina vista que te l’alcalde de Palleja alhora de triar el personal de confiança…es que no n’aprenen!!!!
  Quins polítics!!! Cm es devien quedar els treballadors de Pallejà quant van saber que l’alcalde feia gerent a aquest senyor amb aquest curriculum…. Bravo alcalde!!!

 • Jose Luis

  LO QUE NO CUADRA: Si el alcalde ha denunciado al gerente y esta tan puesto en llegar al final en todo el tema del acoso en el ayuntamiento que es una historia que hace años que dura… JA, JA, JA, JA !!!!! ¿como es que siendo el super gerente UN CARGO DE CONFIANZA POLITICA de nombramiento libre por el alcalde LO SIGUE MANTENIENDO EN EL CARGO y solo lo ha enviado a casita unos dias con un expediente disciplinario "de mentirijilla" ??? JA, JA, JA el isma sabia todo lo que hacia su amigo el gerente y siempre se lo toleró. LO QUE SI CUADRA: ¡Don Manuel continua siendo el hombre DE CONFIANZA POLITICA del alcalde Y NO LO HA DESTITUIDO NI LO HARA! ¡ Ellos dos son las dos caras de la misma moneda !

  • Ètica

   Claro que no cuadra, que méritos tiene el susodicho ex-jefe de policías venido a gerente???
   Que dicen los socios de gobierno en Palleja del asunto??
   Continuaran dando cobertura al alcalde?? Entonces tambien tienen las manos manchadas! Aqui hay poco de honesto. Y solo nos queda ver que la víctima sea la que este siendo calumniada, porque? Por ser mujer, por ser guapa, por ser brillante, extrovertida!!, venga!!!

 • joancarlesprimer

  Veig que la senyora Vigatà ha fet a Pallejà el mateix que va fer a Molins de Rei: dividir l'Ajuntament, dividir l'opinió… En el cas de Molins de Rei, la Fiscalia ha arxivat totes les diligències del cas que denunciar. A Pallejà, ho haurem de veure. Però us puc assegurar que la Sra. Vigatà ha operat de la mateixa manera a Abrera, a Molins de Rei i a Pallejà. Tot el món és contra la Sra. Vigatà? No serà que a la Sra. Vigatà no li agrada tenir cap home per sobre ella (jeràrquicament i laboral parlant!) a la feina?

  • Sebas

   joancarlesprimer ?? hostia, hostia !!!! que emocionante he visto tu foto matando un pobre elefante !!! eres UN MACHOTE TIO !!!! http://www.elpais.com.uy/MostrarImagen.asp?vurl=/

   En 1986 matabas perros y ahora elefantes
   http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1986/0

  • Ètica

   No hizo no, no quieras hacer un rebujito que no cuela. Que quieres decir que dividió un ayuntamiento? Hizo su trabajo y puso encima de la mesa los trapicheos que algunos se traían, horas extras que se manejaban a su antojo control, complementos, cursos a parte de los chanchullos familiares….y claro ella dijo nooooo esto esta fuera de la leyes dinero publico!! No para tu familia y para ti…y fijateeee se puso. Unos cuantos en contra!!m ayyyyyy que mAla malísima….

 • equilibrista

  De Pallejà no conec ningú. Però si de Molins de Rei i d'Abrera. Vés per on, a cada municipi que va aquesta noia, quan li comencen a picar la cresta perquè la feina no surt i s'acumulen les factures (a ella que li importa si un autònom triga 12 mesos a cobrar, total, ella és funcionària!), va i es lia la de Sant Quintin… Sempre els dolents són els altres. Ella mai.

 • equilibrista

  Si us plau, recordeu que FISCALIA ha arxivat les seves denúncies a Molins de Rei. Recordeu que va haver de marxar per la porta del darrera d'Abrera… De Pallejà no puc opinar, però penseu que també hi ha "funcionarios del estado" que es pensen que tenir una plaça en propietat els fa estar per sobre dels altres mortals. Algú s'ha informat de quants companys de feina de la interventora van agafar la baixa quan van començar a treballar amb ella? És normal que algú acabi amb pleits i denúncies (que no prosperen ) cada vegada que canvia de lloc de treball?. És curiós que tots els seus problemes es desencadenin sempre que li demanen explicacions sobre la seva feina. No sé, el temps ho dirà. La llàstima és que els polítics que tenim utilitzen aquests casos per a fer campanya. No us enganyeu, els importa tres raves la veritat de l'assumpte, l'important és fotre a l'adversari, no fos cas que la realitat els espatllès l'argumentari!

 • Camilo

  Jo només faig una reflexió, quanta gent de la q. enraona en tots aquests comentaris coneix el funcionament dels jutjats? Un jutge dicta una sentència segons la seva consciència + antecedents + expedient.

  De veritat penseu q. perquè s'hagin arxivat la denúncia que es va efectuar contra l'Ajuntament de Molins de Rei no hi ha res més?

 • Pingback: El més llegit de 2012 a Viu Molins de Rei | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: L'exinterventora municipal perd el judici contra l'Ajuntament de Pallejà | Viu Molins de Rei()