La parròquia reflexiona amb conferències al voltant del treball social en temps de crisi

Durant el passat mes de març van tenir lloc un seguit de conferències quaresmals organitzades per la parròquia de Sant Miquel. Sota el lema “El compromís social cristià”, es van analitzar les maneres de donar resposta a la crisi econòmica actual.

La segona de les conferències quaresmals va omplir la sala on es realitzava // Parròquia de Sant Miquel

La primera de les conferències, que va tenir lloc el dia 1 de març, la va impartir Josep Francesc Canal, assistent social de Càritas diocesana que assessora les Càritas parroquials de l’arxiprestat de Sant Feliu de Llobregat, al que pertany Molins de Rei. Canal va explicar la funció de Càritas, els programes que es porten a terme a nivell diocesà, i també el treball que es fa a nivell local.

La primera presentació va ser completada per la segona sessió, que tingué lloc el dia 8 de març, en la qual es van presentar altres realitats de treball social a Molins de Rei, concretament els Serveis Socials de l’Ajuntament de la mà de la regidora Carme Madorell, la Creu Roja, representada pel president Josep Maria Salas, i l’església evangèlica, amb la presència del pastor Marià Heredia. “La sessió va ser molt valorada per la presència de representants de diferents entitats no eclesials”, asseguren des de la parròquia de Sant Miquel.

La tercera sessió, celebrada el dia 15 de març, va consistir en la presentació, a càrrec de Mercè Solé, del document “Parròquies i comunitats socialment atentes”, elaborat per l’Equip de Pastoral Obrera del Bisbat de Sant Feliu, i que ofereix pautes i pistes per saber recollir la realitat social del nostre entorn.

Precisament, la quarta i última sessió va consistir en un diàleg compartit per valorar com es viuen i porten a la pràctica aquests consells a la comunitat parroquial de Molins de Rei. Des de la parròquia valoren la reflexió com “molt enriquidora” i valoren l’aparició de “idees i suggeriments per millorar el treball parroquial encara més”. Les conferències quaresmals han comptat amb la participació d’entre 40 i 100 persones en cadascuna de les sessions.

Recomanacions personalitzades