Molins de Rei va ser l’epicentre del món casteller per un dia

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya va celebrar la seva assemblea ordinària anual a la Sala Gòtica. Representants del món casteller de tot Catalunya van reunir-se a Molins de Rei coincidint amb el desè aniversari dels Matossers.

La Gòtica va acollir l'assemblea ordinària de la Coordinadora de Colles Castellers de Catalunya // Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya

L’assemblea de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya es va celebrar a Molins de Rei a petició dels Matossers, coincidint amb el seu desè aniversari, que van començar a celebrar fa unes setmanes amb un cercavila pels seus llocs històrics. Aquest cop, l’acte organitzat per la colla castellera de Molins de Rei, anava adreçat a gent del món dels castellers de tot Catalunya.

D’aquesta manera, Molins de Rei es va convertir el passat dissabte 24 de març en l’epicentre del món casteller, amb la participació de més de 140 persones d’un total de 48 colles. L’assemblea ordinària es va celebrar a la Sala Gòtica, on els assistents van aprovar el document  “Els valors socials del fet casteller“, un text treballat durant els últims mesos per la Coordinadora i amb la implicació de totes les colles. El document consagra valors com el caràcter obert i inclusiu de les colles o l’amateurisme integral del fet casteller.

També es va aprovar sense vots en contra l’acord de no inserir publicitat en la indumentària castellera. Els assistents van arribar a l’acord “d’establir la prohibició d’exhibir ni insertar el nom, marca, logotip i/o denominació de cap producte identificador d’un patrocinador en la indumentària castellera durant les actuacions de les colles”.

Finalment, també va aconseguir un ampli consens l’acord que estableix l’ús obligatori del casc per a totes les posicions del pom de dalt, amb independència de l’edat, tant als assajos com a les actuacions.

Prèviament a l’assemblea celebrada a la Gòtica, els Matossers van exercir d’amfitrions i van oferir a les colles una visita guiada per Molins de Rei durant el matí i un dinar al migdia.

Recomanacions personalitzades