La prestació d’atur ja se li ha acabat a prop de la meitat dels aturats molinencs

1.822 persones es troben a l’atur a Molins de Rei, segons les dades del mes de febrer del 2012. Aproximadament la meitat d’aquests molinencs ja no cobren la prestació d’atur. Molts d’ells sobreviuen amb la paga de 400 euros i un petit percentatge ja no rep cap ajut.

De les 1.822 persones que es troben a l’atur a Molins de Rei, unes 900 ja no cobren la prestació d’atur segons ha desvetllat la CUP. Fonts municipals han confirmat aquesta xifra a Viu Molins de Rei però remarquen que la majoria de les persones a les que se’ls ha acabat l’atur estan rebent la prestació de 400 euros que dóna el govern espanyol.

Tot i això, hi ha un petit número de molinencs, que podria situar-se al voltant d’unes 200 persones, que ja han esgotat la prestació d’atur, l’ajut dels 400 euros i el govern de la Generalitat no els hi dóna la renda mínima d’inserció.

Atur estable al febrer

L’atur registrat a Molins de Rei al mes de febrer va ser de 1.822 persones, una xifra similar als 1.829 del mes de gener, amb només set aturats menys. Aquesta xifra suposa un 13,8% de la població activa a l’atur, una taxa que es troba per sota de la mitjana comarcal (16%) i també de la resta de Catalunya i Espanya. Després de l’espectacular creixement d’un 4,5% al mes de gener, no s’ha aconseguit baixar la taxa d’atur i es situa molt per sobre de la de fa un any (6% d’increment interanual).

 Segons les dades aportades per l’Observatori del Baix Llobregat, les dones continuen veient-se més afectades que els homes per les xifres d’atur, amb un 15,5% d’atur entre les dones (956 persones) enfront un 12,4% dels homes (866 persones).

Millora l’ocupació juvenil

Els menors de 25 anys són els que presenten una millor evolució en aquest informe, passant dels 121 aturats al gener a 110 un més després, el que suposa una tímida millora i situa la taxa d’atur dels menors de 25 anys en un 11,2%. El grup dels majors de 44 anys continua sent el més perjudicat i la seva taxa d’atures manté en el 17,3%, el que es tradueix en 760 molinencs.

En quant a sectors d’activitat, a nivell comarcal, per activitat econòmica, l’atur puja més en persones que desenvolupaven tasques relacionades amb el comerç, la restauració i l’hoteleria; serveis a la producció així com construcció i indústria.