L’AMPA de La Sínia nega haver donat suport a la ILP per la sisena hora

L’AMPA de l’escola La Sínia desmenteix que hagi recolzat la iniciativa legislativa popular impulsada per la FaPaC a favor de la sisena hora, com va publicar aquest mitjà la setmana passada. La junta de l’AMPA no té una posició unànime respecte aquest tema.

Ferran Cuello (AMPA La Sínia), Juan Ramón Torres (responsable de la campanya de la ILP al Baix Llobregat) i Àlex Castillo (vicepresident de la FaPaC) van ser els ponents de la xerrada informativa // AMPA La Sínia

La iniciativa legislativa popular (ILP) en favor de la igualtat d’oportunitats al sistema educatiu català no tindrà el suport de l’AMPA de l’escola La Sínia. Alguns pares s’adheriran a títol individual però altres no ho faran. No hi ha unanimitat i, per tant, l’AMPA com a tal no dóna suport a la iniciativa de la Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FaPaC) que reclama la recuperació de la sisena hora eliminada pel govern de CiU.

La setmana passada, Viu Molins de Rei assegurava que l’associació de pares i mares d’alumnes de La Sínia recolzava la iniciativa però hores després la mateixa AMPA desmentia la informació publicada per aquest mitjà a través d’un comunicat. Segons asseguren des de l’associació, es van limitar a organitzar una xerrada informativa per explicar més detalls i ajudar a aclarir dubtes sobre l’eliminació de la sisena hora. “L’organització de la xerrada va sorgir com una iniciativa de la junta de l’AMPA arran de la discussió sobre el posicionament en relació amb la conveniència de donar suport o no a la proposta de la FaPaC”, explica la junta de l’AMPA a través d’un comunicat, on asseguren que “no hi ha consens sobre la sisena hora i un nombre important de membres tenia dubtes a l’hora de posicionar-s’hi”.

Això és el que els va portar a organitzar una xerrada, on van participar dos ponents clarament contraris a l’eliminació de la sisena hora: Àlex Castillo, vicepresident de la FaPaC, i Juan Ramón Torres, responsable de la campanya de la iniciativa legislativa popular al Baix Llobregat. Així, els assistents van poder escoltar els arguments per defensar la recuperació de la sisena hora a totes les escoles sufragades amb fons públics. Tot i això, la junta de l’AMPA conclou que “mai no s’ha manifestat a favor de la iniciativa de la FaPaC”.

Recomanacions personalitzades