El PSC dóna el salari del dia de vaga general a Càritas i Creu Roja

Els regidors del PSC van recolzar la vaga simbòlicament i han entregat el salari corresponent al 29 de març a dues entitats socials: Càritas i Creu Roja. Els seus socis de govern, CiU, no s’han sumat a aquest gest: van treballar i van cobrar com un dia més.

L'alcalde, Xavi Paz, i el president de l'agrupació del PSC, Joan Barrios, a la manifestació dels sindicats majoritaris a Barcelona // PSC Molins de Rei

Els cinc regidors socialistes de l’Ajuntament de Molins de Rei no van fer vaga “per poder garantir els drets dels ciutadans”, segons deia l’alcalde, Xavi Paz, uns dies abans. Tot i això, van voler tenir un gest per mostrar el seu desacord amb la reforma laboral impulsada pel PP i aprovada amb el suport de CiU.

Els membres del grup municipal socialista van destinar la quantitat corresponent al sou d’un dia a dues entitats socials: Creu Roja i Càritas. Segons ha informat el partit a través d’un comunicat, ho van fer “apel·lant al seu compromís, coherència política i responsabilitat amb la ciutadania”. Tant l’alcalde com alguns dels regidors es van sumar a la concentració organitzada a la plaça de la Vila al matí i van deixar-se veure durant la tarda a la manifestació convocada pels sindicats a Barcelona.

Els seus socis de govern, en canvi, no van fer que la vaga general alterés els seus plans i van treballar com un dia qualsevol. Dies abans, el primer tinent d’alcalde, Joan Ramon Casals, assegurava que “la reflexió dels sindicats és equivocada” i deixava clar que cap regidor de CiU es sumaria a la vaga.

Recomanacions personalitzades