Viu Molins de Rei s’afegeix a la vaga general

Viu Molins de Rei no publicarà cap informació durant el dijous 29 de març. La redacció del diari digital de Molins de Rei ens sumem a la convocatòria de vaga general amb la intenció de mostrar el nostre rebuig a la reforma laboral i alertar de l’alta precarització en el sector dels mitjans de comunicació.

La redacció d’aquest diari ha pres la decisió de sumar-se a la convocatòria de vaga general. Durant el 29 de març no publicarem cap informació ni a la pàgina web ni a les xarxes socials. Totes les noticies al voltant del seguiment de la vaga a Molins de Rei es publicaran el divendres 30.

Des de Viu Molins de Rei hem decidit fer vaga per mostrar el nostre rebuig a la reforma laboral, una reforma que vulnera de manera notable els drets dels treballadors i treballadores. Un drets els quals els nostres pares i mares, avis i àvies, van aconseguir gràcies al seu esforç i el seus sacrificis. Aquesta reforma laboral, que facilita i abarateix l’acomiadament, només farà que creixi una situació insostenible fent que els episodis de vulneració dels drets dels treballadors siguin encara més fàcils de trobar i no ho podem permetre.

A més, la situació dels mitjans de comunicació és cada vegada més complicada i això fa que l’ofici de periodista sigui majoritàriament precari. No volem companys que siguin esclaus dels seus mitjans i tampoc volem becaris treballant dotze hores al dia a cost zero. No és només una reivindicació gremial. La precarietat dels mitjans de comunicació comporta una pèrdua de qualitat de la informació que s’està fent evident a mesura que passa el temps en els grans mitjans de comunicació. El sector dels mitjans de comunicació és un dels més afectats per aquesta crisi econòmica que fa pagar justos per pecadors i no ens podem quedar de braços plegats.

 • Teresa

  Discrepo totalmente de la editorial , precisamente, los medios de comunicación públicos y especialmente los locales, que pagamos "en la vena" con nuestros impuestos, como Radio Molins de Rei, Molins TV , Biblioteca municipal, etc. etc. son los que deberían estar abiertos en un día de huelga, para dar información y conocimiento detallado a la ciudadanía. Estamos en democrácia, no hay que tener miedo, también podrían aprovechar para dar libremente su opinión, si es que la tienen, por el medio. Cerrar el medio en un dia de huelga es una posición muy cómoda y poco valiente que hace perder la calidad de la información. .

 • Montse

  Molt d'acord amb l'editorial!

 • juan carlos primero

  La Biblioteca Pública Pau Vila és "un medio de comunicación público"? Ahi, Teresa! L'edat no perdona!

  • Teresa

   Juan carlos : Las bibliotecas son un medio para mejorar el conocimiento a la ciudadanía, y para ello , en el dia de huelga, hubiese sido bueno, que en vez de que las gentes se quedasen atemorizadas vagueando en casa viendo furbol o gran hermano , bueno sería que hubiesen hecho uso de la infravalorada Biblioteca Municipal de Molins de Rei, para poder mejorar su cultura , y empezasen por reinvindicar el cambio de idioma del ascensor y la moqueta infecta llena de ácaros.