El govern municipal no farà vaga

L’equip de govern no es sumarà a la vaga general del 29 de març. El PSC defensa la seva decisió “per garantir els drets dels ciutadans” i els seus regidors renunciaran al sou d’aquell dia. CiU, en canvi, no farà aquest gest i considera la vaga “una equivocació”.

Xavi Paz i Joan Ramon Casals van evidenciar la seva postura diferent davant la reforma laboral durant la presentació de l'auditoria // David Guerrero

Els regidors de l’equip de govern de l’Ajuntament treballaran el 29 de març com un dia més mentre el país es paralitzarà en motiu de la vaga general. Això sí, dintre del govern format per PSC i CiU hi ha divergències. “Som projectes polítics amb certa discrepància a nivell nacional”, reconeix l’alcalde, Xavi Paz.

L’alcalde i els regidors socialistes treballaran però des de l’agrupació socialista criden a tots els seus afiliats a sumar-se a la vaga general. No fan el mateix des de CiU, el partit que ha recolzat la reforma laboral del PP. El primer tinent d’alcalde, Joan Ramon Casals, creu que “la reflexió dels sindicats és equivocada” i, per tant, els regidors convergents de l’Ajuntament tampoc es sumaran a la vaga.

El PSC no farà vaga però s’ha compromès a renunciar al sou d’aquell dia. Els socialistes decidiran si donen el seu sou a fins socials del propi Ajuntament o a alguna entitat del tercer sector. “No fem vaga per poder garantir els drets dels ciutadans”, explica Paz, assegurant que dijous vetllaran pels drets de tots, “tant dels que volen fer vaga com dels que no”.

El ple s’avança un dia

El ple municipal del mes de març s’havia de celebrar precisament el dijous 29 de març. Per evitar problemes, la Junta de Portaveus va decidir per unanimitat avançar-lo a dimecres. “No volem afegir tensió entre els treballadors municipals que vulguin fer vaga i els que no”, ha justificat l’alcalde. El ple municipal, que es podrà seguir a través del Twitter de Viu Molins de Rei i amb l’etiqueta #plemolins, serà aquest dimecres 28 de març a les 19.30 hores.

 • Teresa

  Lástima que no se apunten a la huelga todos los políticos. Esta huelga está especialmente destinada para los funcionarios y politicos con sueldos públicos, que intentan convencer para que se sumen los demás. Los trabajadores /as de la privada, pobrecitos, no pueden tener este privilegio ya que a la más mínima los echan a la calle.

 • Convergència, per tal de cobrar…..:-((

 • Anabel Lorca via Facebook

  Una lectura equivocada, claaaaro

 • carles

  jajaja no n'esperava menys del govern molinenc de PP+PSOE+CIU, i quina excusa més barata, “per garantir els drets dels ciutadans”, si realment volen fer això, que lluitin per defensar els nostres drets i parin de mentir!

 • Perque està d’acord amb la retallada dels drets dels treballadors.

 • juan carlos primero

  De bon rotllo, però els Governs no fan faga ni tot el contrari. La vaga és un dret INDIVIDUAL no col·lectiu. És difícil que un Govern faci vaga o el contrari. Tinc entès que els regidors del PSC sí van fer vaga i els de CIU, no. Crec, sota la meva modesta opinió, que el titular indueix a confusions. Postdata. el PP no forma part del Govern municipal de Molins de Rei. Salutacions a tots. Petonets per a qui els vulgui ;)