L’Ajuntament crearà un òrgan específic per afrontar la crisi econòmica

Un òrgan multidisciplinari avaluarà l’impacte de la crisi econòmica a Molins de Rei i impulsarà mesures per superar-la, tant en l’àmbit de l’atenció social com de reactivació econòmica i ocupació. En el ple municipal de març s’aprovarà la creació de l’organisme.

El ple de febrer es va iniciar amb la lectura de la declaració institucional per crear l'organisme contra la crisi // Ràdio Molins de Rei

L’òrgan que encara no té un nom formal treballarà per analitzar l’impacte de la crisi econòmica a Molins de Rei i buscar solucions per sortir-ne a nivell local. El consell s’obrirà a diferents representants dels sectors econòmics i socials i el seu objectiu serà obtenir un diagnòstic global i detallat de l’impacte real de la crisi a la vila.

En el ple municipal del mes de març s’aprovarà la creació de l’organisme oficialment. Actualment s’està enllestint la configuració de l’òrgan, del que es va donar el tret de sortida amb una declaració institucional llegida el passat 23 de febrer al ple municipal.

En paraules de l’alcalde, Xavi Paz, “permetrà tenir una visió detallada per definir estratègies i mesures més efectives, establir prioritats per donar resposta a les necessitats, pal·liar les conseqüències que la crisi està significant per a moltes famílies, garantir millor els drets i serveis més necessaris en aquests moments i oferir als joves oportunitats de futur”.

El treball de l’òrgan es centrarà en l’àmbit social per tal de millorar els serveis i l’atenció social. També prestarà atenció a l’àmbit econòmic i de l’ocupació per tal d’intentar crear llocs de feina i la reactivació econòmica per millorar la competitivitat de les empreses molinenques alhora que promouen el talent dels joves.

Per aconseguir aquests objectius, la declaració institucional recolzada per tots els grups polítics presents a l’Ajuntament va remarcar que s’ha d’aprofundir en el “diàleg social i institucional i intensificar la col·laboració amb els agents econòmics i socials des de la participació, el consens i la suma d’esforços”.

La “comissió de garantia dels drets socials” d’ICV no va sortir endavant

El nou òrgan que es constituirà aquest mes és en certa manera similar a la “comissió de garantia dels drets socials” que va demanar crear Iniciativa per Molins de Rei el passat mes de novembre. En aquell cas, la moció no va ser aprovada pels vots en contra de l’equip de govern sociovergent i l’abstenció del PP. La comissió proposada pels ecosocialistes proposava “garantir els drets socials des de l’administració municipal”, un aspecte pel qual el nou òrgan vetllarà. El problema de la comissió proposada per ICV és que parlava directament de les retallades executades pel govern d’Artur Mas i això no agradava a l’equip de govern. Per això, el nou òrgan es presenta amb un llenguatge molt més abstracte i universal i amb el suport de tots els grups polítics.

Recomanacions personalitzades