Empat vibrant (4-4) entre l’Atlètic Incresa i l’UE Papiol

Atlètic Incresa i UE Papiol empaten a 4 en un gran partit de futbol. Els molinencs van tenir els tres punts ben a prop després d’un gran esforç però el Papiol no es va marxar del Ricard Ginebreda amb les mans buides. 

L'Atlètic Incresa va estar a punt de guanyar el partit // Jose Polo

Els partits entre Incresa i Papiol sempre són especials i si no arriben a derbi poc li falta. Gairebé cada any hi ha intercanvi de jugadors entre els dos clubs tant en el primer equip com en categories inferiors. Potser pel fet que es coneixen molt bé, el matx va començar amb dos conjunts que es respectaven profundament, tantejant el terreny.

L’espectacle va arribar a la segona meitat però, a la primera, l’Atlètic Incresa va veure com li anul·laven dos gols per fora de joc, un dels quals era força dubtós. Tot i això, els locals s’avançaven al minut 23 amb un gol del mitjapunta Toni Márquez, que sempre dona aquell toc de qualitat al centre del camp de l’Incresa. Poc després, sobre el 35, un jugador que jugava a l’Incresa en les categories cadet i juvenil, Jonathan Fernández, més conegut com “Joni”, va empatar pel Papiol fent gala d’una de les cames esquerres més tècniques de la lliga. Amb l’empat a 1 i la sensació que els dos equips tenien la capacitat de jugar millor es va arribar a la mitja part.

La segona part del partit va ser tot un espectacle // Jose Polo

A la represa el partit va començar ensopit, encallat, semblava que tant Incresa com Papiol tenien por a perdre. L’Atlètic Incresa es  veia sòlid al centre del camp i buscava pilotes profundes pels seus davanters, Jordi Pons i David Rivas, que es mostraven estèrils davant la tant bona com dura defensa del central del Papiol Israel Casajuana, un altre ex dels del barri del Canal. Per la seva banda, el Papiol buscava un joc de combinacions amb els seus davanters, “Joni” i Arnau Carrió, fans de l’espectacle però que tampoc estaven inspirats marcats de ben a prop per la defensa molinenca on va destacar un ex Papiol, José Manuel Rubio.

Al minut 75, una pilota va quedar morta a la frontal de l’àrea papiolenca i Mario Lobo, que té un canó en la seva cama esquerra, va xutar a porteria amb tota l’ànima. La pilota, després de rebotar en un defensa, va entrar per tot l’escaire (2-1) i aquest gol va ser l’inici de la tempesta. Dos minuts després, al 77, el Papiol triangulava una jugada preciosa que va acabar amb passada de la mort de “Joni” cap a Arnau, que feia l’empat (2-2). Amb un ritme de gran partit pel públic on no existeixen els migcampistes de contenció, Toni Márquez es va escapar i va ser víctima d’un penal en l’1 contra 1 amb el porter. Ell mateix el transformar sobre el minut 83 (3-2). El Papiol va quedar molt tocat i al 85 David Ribas va fer el 4 a 2 després d’una jugada per la banda que va rematar amb calma.

Faltaven 5 minuts per arribar al final i 21 dels jugadors sobre el terreny de joc tenien clar que el partit era de l’Incresa. Tots menys el capità del Papiol, l’ex jugador dels del barri del Canal en categories juvenils Víctor Muñoz. Poc encertat durant la resta del matx Muñoz va fer en 5 minuts més el descompte el que no va fer durant la resta del partit. Posant-se l’equip a les esquenes va seguir creient en la remuntada i una falta magistralment centrada per ell des de la banda va acabar al cap d’Arnau que completament sol va fer el 4-3. Amb el temps reglamentari ja superat Ribas va tenir a les seves botes el gol de la sentència però una acció ràpida de l’equip visitant va acabar amb penal a favor del Papiol. Muñoz va agafar la responsabilitat des dels 11 metres i…

4 a 4 i final. Si bé és cert que l’Atlètic Incresa es va confiar massa amb el 4 a 2, un equip madur dorm el partit i no deixa fer-se l’empat, també ho és que van fer mèrits suficients per emportar-se els tres punts al Ricard Ginebreda. Els de Carlos Fuentes van treballar bé i ara queden dotzens en la classificació amb 27 punts. La propera jornada visiten el camp de la Pobla de Claramunt, amb 20 punts, una bona oportunitat per retrobar-se amb la victòria.

Recomanacions personalitzades